Site icon NewsIT

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Δωρεάν εκδηλώσεις για κάθε ηλικία

22.05.2018 | 15:00
Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Ως την Πέμπτη 31 Μαΐου διοργανώνονται δωρεάν εκδηλώσεις με αφορμή την "Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου". Εξερευνήστε την Αθήνα μέσα από τα βιβλία.

Με εκδηλώσεις, δράσεις και εκθέσεις για κάθε κάτοικο και επισκέπτη της πόλης και για κάθε ηλικία συνεχίζεται έως την Πέμπτη 31 Μαΐου. Το πρόγραμμα για την “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου” είναι πλούσιο.

Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου: Πλούσιες εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο

Την Τετάρτη 23 Μαΐου στο πλαίσιο της δράσης «A Book Affair», διοργανώνεται στο Radio Athènes στο Σύνταγμα, η έκθεση “Rare Books Paris”. Το κοινό θα δει σπάνια βιβλία μόδας, αρχιτεκτονικής, ντιζάιν, τέχνης και έκθεση πρωτότυπου υλικού από τα πρώιμα χρόνια του Maison Martin Margiela. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Τετάρτη 23 και την Πέμπτη 24 Μαΐου η Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, οι Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών διοργανώνουν γιορτή λήξης της β’ περιόδου του εκπαιδευτικού προγράμματος «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία». Μαθητές και μαθήτριες 5-18 ετών ανακαλύπτουν την αισθητική αξία των υπαίθριων γλυπτών και των ιστορικών κτηρίων της Αθήνας μέσα από βιβλία και προετοιμάζονται για να γίνουν οι αυριανοί ενεργοί πολίτες.

Από την Πέμπτη 24 ως το Σάββατο 26 Μαΐου πραγματοποιείται το Ελληνογερμανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας «LesArten». Γνωστοί Γερμανοί και Έλληνες συγγραφείς, μεταφραστές, εκδοτικοί οίκοι και φυσικά οι αναγνώστες συζητούν, σε ένα πλούσιο πρόγραμμα, ζητήματα σχετικά με τις δυνατότητες και το πλαίσιο της λογοτεχνίας.

Την Παρασκευή 25 – 31 Μαΐου η Urban Act συνεχίζει τη δράση «Ζωγραφίζοντας Σχολικά Κτίρια – Βιβλιοτοιχογραφίες» στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας Το Βιβλίο και οι Τέχνες. Πέντε επώνυμοι καλλιτέχνες από την αθηναϊκή street art σκηνή, οι Jamer (Κώστας Δαμουλάκης), Kez (Γιώργος Χούρσογλου), Same84 (Χρήστος Δάγλας), Taxis (Δημήτρης Ταξής), Pupet (Στέλιος Βράκας) και ένας Ισπανός καλλιτέχνης, ο Μanomatic, ζωγραφίζουν με το μοναδικό εικαστικό τους τρόπο και αισθητική, το βιβλίο και την προώθηση της ανάγνωσης, σε πέντε επιφάνειες σε δημόσια κτίρια.

Ώρα να… ξεφυλλίσουμε την πόλη μας με αφορμή την “Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου”!

Δείτε εδώ αναλυτικά όλο το πρόγραμμα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version