Πέμπτη, 17 Οκτ.
20oC Αθήνα

Αθήνα: Φάρσα το απειλητικό e-mail για βόμβες – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μετρό

Αθήνα: Φάρσα το απειλητικό e-mail για βόμβες – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο Μετρό
EUROKINISSI / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Φάρσα αποδείχθηκε τελικά το απειλητικό e-mail που εστάλη το πρωί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τοποθέτηση βόμβας σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και σε σταθμούς του Μετρό.

Έπειτα από έρευνες των ανδρών του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) στο ΚΑΤ, στη Λουκάρεως όπου βρίσκεται το Εφετείο, στο Μετρό του Συντάγματος και στην κόκκινη γραμμή του Μετρό, διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει κάποια βόμβα, με το περιστατικό να λαμβάνει τέλος. 

Ωστόσο, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διεξάγουν έρευνες, προκειμένου να διαπιστώσουν ποιοι και γιατί βρίσκονται πίσω από αυτή τη φάρσα και για ποιο λόγο έστειλαν το απειλητικό e-mail. 

Σημειώνεται πως ο συναγερμός στις Αρχές σήμανε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί (17.10.2024), όταν εστάλη απειλητικό e-mail στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αγνώστους να προειδοποιούν πως έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί στο ΚΑΤ, στη Λουκάρεως όπου βρίσκεται το Εφετείο, στο Μετρό του Συντάγματος και στην κόκκινη γραμμή του Μετρό.

Οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση του Εφετείου, ενώ οι συρμοί Γραμμή 2 του Μετρό διέρχονταν από τον σταθμό «Σύνταγμα» χωρίς στάση.

Ωστόσο, έπειτα από έρευνες του ΤΕΕΜ διαπιστώθηκε πως πρόκειται για φάρσα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις