Κυριακή, 20 Οκτ.
16oC Αθήνα

Γυναίκες σεφ πρωταγωνιστούν στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων – video

Γυναίκες σεφ πρωταγωνιστούν στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων – video

Έξι εστιατόρια στην Αθήνα στήριξαν την προστασία και την ένταξη των προσφύγων ανοίγοντας την κουζίνα τους σε έξι πρόσφυγες σεφ που ζουν στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες.

Η σεφ Seinat, έφερε τους Αθηναίους σε επαφή με τη γαστρονομική κουλτούρα της Ερυθραίας στο εστιατόριο Blue Fish, ενώ παράλληλα η Mahboubeh ανέμιξε τις γεύσεις του Ιράν και της Ελλάδας στο εστιατόριο Σεϋχέλλες.

Ο Adel συνέχισε με ένα εκλεπτυσμένο δείπνο εμπνευσμένο από το Ιράκ στο εστιατόριο της Βασίλαινας. O Barshank πρόσφερε γευστικά Συριακά πιάτα στο εστιατόριο Άμα Λάχει.

Η Roaa πρόσθεσε νόστιμες Ιρακινές γεύσεις στην έθνικ κουζίνα του εστιατορίου Mama Roux και τέλος, η Turia επαναδόμησε πιάτα από το Μαρόκο συνδυάζοντάς τα με φινέτσα με την πρωτοποριακή κουζίνα του εστιατορίου Scala Vinoteca.

Γαστρονομία, σεφ και κοινωνική ένταξη

Το 2ο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων επιδίωξε να φέρει τους Αθηναίους μαζί γύρω από ένα τραπέζι, καθώς και να αναδείξει τις δεξιότητες των προσφύγων σεφ. Στόχος, επίσης, να ενισχυθεί η επαγγελματική ένταξη των προσφύγων.

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων διοργανώνεται από εθελοντές με την υποστήριξη της ιδρύτριας οργάνωσης Food Sweet Food και συνδιοργανωτές τα κατά τόπους γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε χάρις στον ενθουσιασμό και την ενέργεια της ομάδας του Athens Insider, το SolidarityNow, το Δίκτυο Μεταναστριών Μέλισσα και το Options FoodLab.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από unhcr.org/gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις