Κυριακή, 20 Οκτ.
17oC Αθήνα

Αθήνα: Στήνουν κόντρες «θανάτου» σε νέα στέκια – Οι τσιλιαδόροι, η «NASA» και ο κροκόδειλος

Αθήνα: Στήνουν κόντρες «θανάτου» σε νέα στέκια – Οι τσιλιαδόροι, η «NASA» και ο κροκόδειλος
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Παρά τους εντατικούς ελέγχους και τις «καμπάνες» από την αστυνομία, οι διοργανωτές και οι «πιστοί» των αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας, δεν έχουν σταματήσει. Μπορεί η λεωφόρος Ποσειδώνος να έχει «ησυχάσει» σε σχέση με παλιότερα, οι διαγωνιζόμενοι όμως έχουν βρει νέα στέκια μέσα στην Αθήνα.

Οι αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητα ή και με μηχανές, έχουν γίνει μάστιγα πλέον στη χώρα μας και ειδικά στην Αθήνα, με τους διοργανωτές να βάζουν ακόμη και τσιλιαδόρους για να προσέχουν μην τυχόν έρθει για έλεγχο η αστυνομία.

Εξαιτίας των ελέγχων που κάνει το τελευταία διάστημα η ΕΛ.ΑΣ. ειδικά στη λεωφόρο Ποσειδώνος (που εδώ και πολλά χρόνια γίνονταν οι αγώνες), οι οδηγοί πλέον έχουν βρει νέα «στέκια» και πολλές φορές τρέχουν ακόμη και σε στενούς δρόμους.

«Οι συμμετέχοντες βάζουν ακόμα και τσιλιαδόρους όταν ενημερώνονται ότι έρχεται η αστυνομία, φεύγουν και πάνε σε άλλα μέρη. Θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών που χρησιμοποιούν την οδό», λέει ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Οι διοργανωτές των αγώνων για να μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν τα σχέδιά τους, έχουν φτιάξει και το δικό τους λεξιλόγιο, σύμφωνα με το MEGA.

Η λέξη «γράφει» αναφέρεται στα σημάδια που αφήνει στην άσφαλτο το λάστιχο των οχημάτων, ενώ ο «κροκόδειλος» είναι το αυτοκίνητο ή η μοτοσικλέτα που έχει υποστεί μεγάλες μετατροπές. Η «καρφωτή» σημαίνει η απότομη αλλαγή ταχύτητας και το υπερφορτωμένο με όργανα ταμπλό έχει την ονομασία «NASA».

Όπως φαίνεται στα βίντεο ντοκουμέντο που βγήκαν στο «φως», νεαροί με «πειραγμένα» αυτοκίνητα και μηχανές, τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Για να φυλάξουν τα «ίχνη» τους μάλιστα, στα βίντεο που ανεβάζουν, κρύβουν τα κοντέρ για να μην φανεί η ταχύτητα που πιάνουν.

Η κατάσταση στην Αθήνα είναι τόσο δραματική, που πολλοί νέοι έρχονται από την επαρχία για να τρέξουν στους αγώνες ταχύτητας.

Οι παραβάσεις που έχουν καταγραφεί φέτος  για υπερβολική ταχύτητα έχουν καταγράψει αύξηση 23,7% σε σχέση με το 2023, ενώ οι παραβάσεις για αντικανονικούς ελιγμούς αυξήθηκαν κατά 14,9%.

Η αστυνομία μέσα στο επόμενο διάστημα θα αυξήσει του ελέγχους και θα χρησιμοποιήσει νέα τεχνολογικά μέσα για την προστασία των οδηγών και των πεζών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις