Ελλάδα

Αττική: 42χρονος κακοποιούσε άτομα με αναπηρία και το μετέδιδε live στο διαδίκτυο

Μια φρικιαστική είδηση ήρθε σήμερα (11.11.23) στο φως της δημοσιότητας από την ΕΛΑΣ, με την υπόθεση να λαμβάνει τέλος με την επέμβαση του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στελέχη της ΕΛΑΣ στην Αττική, προχώρησαν στη σύλληψη ενός 42χρονου Έλληνα, ο οποίος μετέδιδε απευθείας σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης κακοποιητικές πράξεις σε βάρος δύο θυμάτων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους. 

Ο 42χρονος κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, έχοντας δημιουργήσει λογαριασμό σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναπαραγωγής εικονοληπτικού υλικού με εγγεγραμμένους χρήστες, προέβαινε σε ζωντανή μετάδοση -το τελευταίο χρονικό διάστημα- σε κατ’ εξακολούθηση κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος δύο νεαρών ατόμων εκμεταλλευόμενος την αναπηρία τους.
Η εν λόγω κακοποιητική συμπεριφορά συνιστούσε συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, όπως χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), και εξώθηση σε πράξεις γενετήσιας ελευθερίας.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 6-11-2023 στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για τη μέριμνα των θυμάτων ρατσιστικής κακοποιητικής συμπεριφοράς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης