Ελλάδα

Αττική Οδός: Τι ποσά μπορούν να διεκδικήσουν όσοι εγκλωβίστηκαν

Η Αττική Οδός παραμένει στο μάτι του κυκλώνα μετά το χάος της Δευτέρας με χιλιάδες εγκλωβισμένους πολίτες λόγω του χιονιού να διεκδικούν μεγάλα ποσά ως αποζημίωση.

Ο Γιάννης Γλύκας, πρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του MEGA έκανε την παρατήρηση πως πολλοί είναι οι δικηγόροι που υπόσχονται εξωφρενικά ποσά αποζημίωσης, με τον ίδιο να θεωρεί πως το ποσό έως 30.000 ευρώ είναι ένα αποδεκτό ποσό.

«Δεν θα πρέπει να παρασυρόμαστε από συναδέλφους που τάζουν λαγούς και πετραχείλια χωρίς αν υπάρχει το παραμικρό υπόβαθρο», είπε αρχικά ο κ. Γλύκας.

«Ερχόμαστε και λέμε το εξής: Εάν δεν υπάρχει άμεση βλάβη, δηλαδή πρωτοφανής ταλαιπωρία, εάν έβγαλε σοβαρό πρόβλημα υγείας ή να επιδεινώθηκε κάποιο επικείμενο νόσημα, τα ποσά δεν πρόκειται να κινηθούν σε εξαψήφια και πενταψήφια νούμερα.

Άκουσα χθες ότι τα ποσά μπορούν να γίνουν σε όσα θέλει ο καθένας. Αυτό μπορεί να γίνει σε επίπεδο αιτήματος, αλλά όχι επιδίκασης. Τα 10.000 ευρώ είναι ένα ποσό που μπορεί να εκπροσωπήσει κανείς. Τα 10ο.000 και 50.000 ευρώ είναι εξωφρενικά ποσά, δεν πρόκειται να γίνει».

«Τα ποσά από 15.000 έως 30.000 ευρώ είναι ευπρόσωπη διεκδίκηση, αλλά αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης θα πρέπει να ξέρει ότι δεν είναι σίγουρο ότι θα τη λάβει. Άλλα η διεκδίκηση, άλλο η ικανοποίηση», κατέληξε.

Θανάσης Κοντογεώργης: Υπήρξε κακή διαχείριση, αναδείχτηκαν ανεπάρκειες του μηχανισμού

«Απέναντι σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και έντονο καιρικό φαινόμενο προφανώς υπήρχαν λάθη και αστοχίες και αναδείχτηκαν ανεπάρκειες του μηχανισμού. Υπήρξε σε ένα κορυφαίο επίπεδο ειλικρινής συγγνώμη του Πρωθυπουργού και του αρμόδιου υπουργού, κ Στυλιανίδη, και η έμπρακτη συγγνώμη αποδείχτηκε με τις αποζημιώσεις για τους ανθρώπους που ταλαιπωρήθηκαν και σε θεσμικό επίπεδο θα γίνουν οι κινήσεις για ενίσχυση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης», είπε ο κ. Κοντογεώργης.

«Υπήρξε μία αποτυχία διαχείρισης. Υπήρξαν διαβεβαιώσεις που δεν τηρήθηκαν και δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου αυτών των διαβεβαιώσεων από την Πολιτική Προστασία. Το θέμα στην παρούσα φάση είναι να ενισχύσουμε τις δομές. Το πρακτικό είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να κάνουμε ανθεκτικές κοινωνίες σε αυτό που αντιμετωπίζουμε. Να αλλάζουμε πρόσωπα ανά δύο μήνες δεν κάνει κάτι».

Ο Γιώργος Τζερεφός έμεινε εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό επί 20 ώρες. Ο ίδιος χαρακτηρίζει ανύπαρκτη τη στάση της Αττικής Οδού.

«Ξεπεράσαμε το στάδιο της οργής και ενεργοποιήσαμε το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Γύρω στις 2 με 3 ήρθαν παιδιά των Ενόπλων Δυνάμεων και μας έδωσαν νερό, ένα σακουλάκι με σταδίφες και μία κουβέρτα. Τη συμπεριφορά της Αττικής Οδού δεν θα τη χαρακτηρίσω… Το απαράδεκτο δεν λέει τίποτα. Ανύπαρκτη», είπε.

Ο κ. Κοντογεώργης απάντησε πως τα λεγόμενα του κυρίου Τζερεφού αποδεικνύουν την ύπαρξη αμελειών από την Αττική Οδό και παραλείψεις που δεν πρέπει να επαναληφθούν μελλοντικά.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Τέμπη: «Ξέρουν ότι δεν υπήρχε παράνομο φορτίο – Κάποιοι προσπαθούν να καθυστερήσουν τη δίκη», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Πλακιά
«Η ανάκριση δεν γίνεται για να πείσουμε τον κόσμο αν υπάρχει παράνομο ή όχι φορτίο. Η ανάκριση γίνεται για να θεμελιωθούν οι κατηγορίες»
Βαγόνια της μοιραίας αμαξοστοιχίας
Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε βόρεια και κεντρική Ελλάδα, Κρήτη και ανατολικό Αιγαίο προειδοποιεί ο Τσατραφύλλιας
Οι τρεις γεωγραφικές εστίες που θέλουν προσοχή για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια
Καταστροφές από τις πλημμύρες στην Πάρο
Η Ματίνα Παγώνη συνεχίζει τις επιθέσεις σε Βαρτζόπουλο και Θεμιστοκλέους – «Δεν αποδέχεται τις προσωπικές της ευθύνες»
Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλο μέρος της δυσαρέσκειας των γιατρών που οδήγησαν στο δυσμενές για την παράταξή της αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΙΝΑΠ, οφείλεται και στην εμπλοκή του ονόματός της σε υπόθεση ρουσφετιού
Η Ματίνα Παγώνη