Ελλάδα

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος: Καθηλώνουν οι πρώτες εικόνες από το ολόγιομο φεγγάρι

Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος θεωρείται η μεγαλύτερη και ομορφότερη του έτους. Για την επόμενη θα περιμένουμε ως τις 2 Σεπτεμβρίου.

Μαγεύει η Πανσέληνος του Αυγούστου όσους υψώνουν το βλέμμα προς τον ουρανό και βλέπουν το φεγγάρι, το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου.

 

Για το λόγο αυτό, 77 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα υποδέχτηκαν το κοινό, με ποικίλες εκδηλώσεις.

Για μία ακόμη χρονιά, οι Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς προσφέρουν στους Έλληνες πολίτες, καθώς και στους ξένους επισκέπτες, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού.

Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται την αποψινή βραδιά είναι κυρίως συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, ποιητικές απαγγελίες, προβολή ντοκιμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις, καθώς και παρατήρηση των άστρων.

Οι πρώτες φωτογραφίες από την εμφάνιση της Σελήνης στον ουρανό είναι εντυπωσιακές:

panselinos

 

 

panselinos

panselinos

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απών ο γιος της Καίτης Γκρέυ, Φίλιππος Ηλιάδης από το μνημόσυνο της σπουδαίας τραγουδίστριας - «Δεν ήταν και ποτέ παρών», είπε η Αγγελική Ηλιάδη
«Ο καθένας κάνει όπως θέλει και όπως αισθάνεται. Θα έπρεπε και εκείνος να γνωρίζει πότε είναι τα σαράντα, αν είναι δυνατόν»
H Αγγελική Ηλιάδη με τον αδελφό της, Κωνσταντίνο Ηλιάδη