Site icon NewsIT

Αυτά είναι τα δύο ελληνικά νησιά που εξαφανίζονται και εμφανίζονται ξανά κάθε μέρα

15.08.2024 | 09:01
Αυτά είναι τα δύο ελληνικά νησιά που εξαφανίζονται και εμφανίζονται ξανά κάθε μέρα

Η χώρα μας έχει πληθώρα νησιών και βραχονησίδων που εντυπωσιάζουν για το φυσικό τους κάλλος και τις παραδεισένιες αμμουδιές.

Τόσο στα νησιά του Αιγαίου, όσο και του Ιουνίου Πελάγους υπάρχουν μαγευτικές παραλίες που πλαισιώνονται από καταπράσινα τοπία.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο ελληνικά νησιά, που κλέβουν τις εντυπώσεις, αφού έχουν μια μοναδική ιδιότητα, καθώς εξαφανίζονται και εμφανίζονται ξανά.

Τα δίδυμα νησιά βρίσκονται κοντά στην Ερέτρια, που είναι παραλιακή κωμόπολη της Εύβοιας, νοτιο-ανατολικά της Χαλκίδας, απέναντι από τις βόρειες ακτές τις Αττικής, στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν συμβαίνει μια φορά το χρόνο, αλλά κάθε μέρα. Ποια, όμως, είναι η εξήγηση σχετικά με την ξαφνική «βύθισης» τους μέσα στην θάλασσα; Επί της ουσίας, τα δίδυμα νησιά εξαφανίζονται ανάλογα με την κίνηση του νερού στο στενό της Χαλκίδας.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που προσπαθήσετε να εντοπίσετε τα συγκεκριμένα νησάκια μέσω drone και τραβώντας αεροφωτογραφίες, τότε, θα διαπιστώσετε ότι τα πρωινά «βρίσκονται» στην θέση τους, ενώ τα απογεύματα έχουν εξαφανιστεί πλήρως από το οπτικό σας πεδίο.

Τα παραδεισένια δίδυμα νησάκια που βυθίζονται, 1 ώρα από την Αθήνα beautiful islets Greece Drone

Για να δείτε από κοντά το εντυπωσιακό φαινόμενο, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την Ερέτρια, που απέχει μόλις μια ώρα από την Αθήνα.

Παράλληλα, κοντά στο λιμάνι της Ερέτριας βρίσκονται δύο εκπληκτικά νησιά, το Πεζονήσι ή «νησί των Ονείρων», το οποίο συνδέεται με τη στεριά με γέφυρα και η Αγία Τριάδα.

Επίσης, κατά μήκος των ακτών της Εύβοιας απαντώνται πλήθος νησίδων μεταξύ των οποίων είναι οι Λιχάδες, οι Πεταλιοί, η Μυρτώ, η Πρασούδα και το Ποντικονήσι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version