Ο Μάιος μπήκε για… τα καλά, και πρέπει να έχουμε το νου μας στις αλλεργίες. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να προλάβουμε τις αλλεργίες που παγίως συνεπάγεται η πιο λουλουδιασμένη εποχή του έτους. Ο συνήθης ύποπτος είναι η γύρη των λουλουδιών και για αυτό και το Πρακτορείο του ΑΠΕ συμβουλεύτηκε τον ολιστικό σύμβουλο υγείας – οστεοπαθητικό Παναγιώτη Μπεκιάρη, για το ποια βότανα και ποιες τροφές μπορούν να συμβάλουν θετικά στην αντιμετώπιση των αλλεργιών.
RIBES NIGRUM: Το γνωστό σε όλους φραγκοστάφυλο περιέχει αρκετή ποσότητα βιταμίνης C (η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό), διεγείρει τα επινεφρίδια ώστε να παράγουν φυσική κορτιζόνη, έχει αντιδιαρροϊκές και αντιαλλεργικές ιδιότητες.
GLYCYRRHIAZA GLABRA: Η γλυκόριζα αυξάνει και αυτή, τη δράση των κορτικοειδών παρέχοντας συνάμα αντιαλλεργική δράση.
GINKGO BILOBA: Το γκίνγκο θεωρείται ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και αντιαλλεργικό.
PLANTAGO MAJOR: Είναι ένα πολύ καλό βρογχοδιασταλτικό που ενδείκνυται για άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και καταρροή.
SCUTELLARIA BAICALENSIS: Η σκουτελλάρια χρησιμοποιείται ευρέως στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική για την αντιμετώπιση των αλλεργιών.
LUFFA OPERCULATA: Ενισχύει την αποτοξίνωση του οργανισμού και βοηθάει στην υποχώρηση των συμπτωμάτων της αλλεργίας όπως είναι η ρινική συμφόρηση, καταρροή, κνησμός και φτέρνισμα.
URTICA DIOICA: Η γνωστή τσουκνίδα παρέχει γενική τόνωση στον οργανισμό, έχει αντιαλλεργική δράση και βοηθάει στην αλλεργική ρινίτιδα.
Υγιεινές τροφές που δρουν κατά της αλλεργίας και των συμπτωμάτων της, είναι τα πράσινα λαχανικά, οι ελαφρώς πικάντικες λαχανόσουπες, τα καρότα, ο ανανάς, η παπάγια, ο λιναρόσπορος, οι σπόροι chia, το μαύρο πιπέρι, το μηλόξυδο και η πόση αρκετού χλιαρού νερού.
Πιείτε και ανακουφιστείτε: Ένα ρόφημα από φρέσκια ρίζα τζίντζερ, φρέσκια ρίζα κουρκουμά και μια πρέζα γλυκόριζα, 2-3 φορές τη μέρα, δρα ενάντια στη συμφόρηση των ρινικών οδών.