Site icon NewsIT

Αυτά τα σπίτια στη Δάφνη έχουν αντικειμενική αξία 1.600 ευρώ το τετραγωνικό – ΦΩΤΟ

27.06.2013 | 14:15
Αυτά τα σπίτια στη Δάφνη έχουν αντικειμενική αξία 1.600 ευρώ το τετραγωνικό – ΦΩΤΟ

Πρωταθλήτρια στις αντικειμενικές αξίες των οικοπέδων για τον υπολογισμό του ΦΑΠ στέφεται η περιοχή της Δάφνης οπου σε κάποιες γειτονιές το τετραγωνικό κοστίζει 1.600 ευρώ! Πρόκειται για σπίτια παμπάλαια, κάποια από τα οποία δεν έχουν ούτε αποχεύτευση. Τι λέει στο Newsit o πρόεδρος των ιδιοκτητών ακινήτων, Στράτος Παραδιάς.

Παράλογο; Δεν απαντάει κανείς..άρα λογικό! Κάπως έτσι φαίνεται πως σκέφτηκαν για την περιοχή της Δάφνης όσοι καθόρισαν τις αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων στις 457 περιοχές της χώρας στις οποίες δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού των τιμών.

Οι τιμές κυμαίνονται από 3 έως και 3.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και θα αποτελέσουν τη βάση του υπολογισμού για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011, 2012 και 2013.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΣΕ 457 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Η περιοχή της Δάφνης λοιπον έχει αντικειμενική τιμή 1600 ευρώ το τετραγωνικό, όταν η Εκάλη και η Κηφισιά έχουν 1320 ευρώ το τετραγωνικό, η Αγία Παρασκευή 960 ευρώ το τετραγωνικό και η Νέα Πεντέλη 395 ευρώ το τετραγωνικό.

Το Νewsit βρέθηκε στην περιοχή Αι Γιάννης Κυνηγός στη Δάφνη όπου το τετραγωνικό κοστίζει 1600 ευρώ. Πρόκειται το πλείστον για σπίτια – “βίλλες” που χτίστηκαν από το 1930 εως το 1950, πολλά από τις οποία δεν έχουν καν αποχέτευση.

Οπως δήλωσε στο Newsit o κύριος Τζανέτος Πετροπουλέας ο οποίος μένει σε μια παλιά μονοκατοικία κτισμένη το 1947
“η απόφαση του Υπουργείο Οικονομίας ειναι βλακώδης. Εδώ οι κάτοικοι ανήκουν σε μικρομεσαίες οικογένειες του μεροκάματου, με σπίτια που περνούσαν απο γενιά σε γενιά, οταν ακόμα η περιοχή λεγόταν “Κατσιπόδι” και είχε παράγκες”.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς “το κράτος εξακολουθεί να πιστεύει οτι η ακίνητη περιουσία είναι η ιερη αγελάδα από την οποία θα πάρει και μπιφτέκι και γάλα. Ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δεν έχουν λεφτά να ανταποκριθούν σε αυτούς τους υπέρογκους φόρους με αποτέλεσμα να τους οδηγεί άλλους στο χώμα και άλλο στη φυλακή”.

Το αφορολόγητο όριο είναι 200.000 σε ατομική βάση και για την υπερβάλλουσα αξία των οικοπέδων εφαρμόζονται συντελεστές φορολόγησης που ξεκινούν από 0,2% και φτάνουν έως και το 2%.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΝΤΖΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΥΠΟΙΚ: Με βάση τις κατώτερες τιμές οικοπέδων ο ΦΑΠ – Διευκρινήσεις για το δήμο Δάφνης – Οικονομία

ΦΑΠ: Οι αντικειμενικές τιμές των οικοπέδων σε 457 περιοχές της χώρας! – ΠΙΝΑΚΑΣ

Αυξήσεις – φωτιά στις αντικειμενικές ως και 40%

Χάος στις αντικειμενικές αξίες – Ως και διπλάσιες οι τιμές των ακινήτων με την επόμενη αύξηση

Αυτοί είναι οι 40 φόροι που πληρώνετε για το ακίνητό σας!


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version