Ελλάδα

Ο ανιψιός του ιδρυτή του PKK θέλει 16 ελληνικά νησιά!

- Είναι ανιψιός του ιδρυτή του PKK αλλά πιο φανατικός κατά της Ελλάδας και από τον σουλτάνο Ερντογάν
- Κατηγορεί τον Τούρκο Πρόεδρο ότι άφησε την Ελλάδα η Ελλάδα να καταλάβει 16 νησιά στο Αιγαίο στα οποία έχει κυριαρχικά δικαιώματα η Τουρκία
- Μεταξύ αυτών: η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι, οι Οινούσσες και το Αγαθονήσι

Ονομάζεται Ζιγιά Πιρ και είναι βουλευτής με το Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) από τον Ιούνιο του 2015. Ο πολιτικός αυτός, εκπροσωπεί το ταραγμένο Ντιγιάρμπακιρ της νοτιοανατολικής Τουρκίας και είναι μάλιστα και ανιψιός ιδρυτικού μέλους του PKK. Και μάλλον ζήλεψε την δόξα του Ερντογάν και τον κατηγορεί ότι έχει παραχωρήσει στην Ελλάδα σειρά νησιών που δεν της ανήκουν.

Ούτε μια, ούτε δυο αλλά 13 αναρτήσεις έχει κάνει στο Twitter, ο κούρδος βουλευτής και σε αυτές αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει μετά το 2004 προχωρήσει, με την ανοχή των κυβερνήσεων του ισλαμιστή Ερντογάν, στην κατάληψη 16 νησιών πάνω στα οποία δεν έχει κυριαρχικά δικαιώματα.

Μας ενημέρωσε μάλιστα και ποιά νησιά είναι: η Γαύδος, οι Διονυσάδες, το Γαϊδουρονήσι, το Κουφονήσι, το Φαρμακονήσι, οι Οινούσσες, το Αγαθονήσι, η Θύμαινα κ.ά. Και δεν μένει εκεί. Ο Ζιγιά Πιρ κατηγορεί τον Ερντογάν για εθνική προδοσία και μειοδοσία.

Όπως αναφέρει το ΕΘΝΟΣ, ισλαμιστές και κεμαλιστές επιδίδονται τις τελευταίες εβδομάδες σε μια ιδιότυπη κούρσα εθνικιστικής πλειοδοσίας στην Τουρκία με «έπαθλο» το Αιγαίο. Διαφωνούν ως προς τη Συνθήκη της Λωζάνης, αλλά προφανώς συμφωνούν ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά που βρίσκονται υπό ελληνική «κατοχή» ενώ «δεν θα έπρεπε».

Ποιός είναι ο Ζιγιά Πιρ

Ο βουλευτής του φιλοκουρδικού HDP, Ζιγιά Πιρ, είναι ανιψιός του Κεμάλ Πιρ, ενός δηλαδή από τους ανθρώπους που είχαν στα τέλη της δεκαετίας του 1970 ιδρύσει μαζί με τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK). Ο Κεμάλ Πιρ πέθανε το 1982 από απεργία πείνας στην φυλακή στο Ντιγιάρμπακιρ.

Ο Ζιγιά Πιρ είναι Τούρκος ο ίδιος και όχι Κούρδος. Έχει ζήσει πολλά χρόνια στη Γερμανία και επέστρεψε στην Τουρκία το  2015, οπότε και εξελέγη βουλευτής στις τάξεις του HDP. Τότε ήταν που η φιλοκουρδική παράταξη μπήκε για πρώτη φορά ως ενιαίο κόμμα στο κοινοβούλιο.

πηγη: Ethnos.gr

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα