Πέμπτη, 25 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Μπάχαλο στο Taxisnet για τους ανήλικους με ακίνητη περιουσία

Μπάχαλο στο Taxisnet για τους ανήλικους με ακίνητη περιουσία

Οι ανήλικοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα πρέπει να αποκτήσουν δικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet για να δηλώσουν ή να διορθώσουν τα στοιχεία των ακινήτων τους, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Αλαλούμ επικρατεί με τα ακίνητα που βρίσκονται στην κατοχή ανηλίκων και την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9.

η δήλωση στοιχείων ακινήτων του ανήλικου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ”η δήλωση στοιχείων ακινήτων του ανήλικου τέκνου υποβάλλεται στο όνομα του ανήλικου τέκνου από τους υπόχρεους γονείς με τους προσωπικούς κωδικούς του τέκνου”.
Άρα λοιπόν αυτό σημαίνει πως οι ανήλικοι θα πρέπει να αποκτήσουν δικό τους ξεχωριστό κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

Σύμφωνα όμως με το Capital προς το παρόν δεν αλλάζει τίποτε και οι φορολογούμενοι θα εξακολουθούν να συμπληρώνουν το Ε9 των ανήλικων τέκνων τους με τους δικούς τους κωδικούς.
Όμως μελλοντικά, χωρίς να υπάρχει προσδιορισμός ημερομηνίας, θα πρέπει οι γονείς να βγάλουν για τα παιδιά τους ξεχωριστούς κωδικούς για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9.

Πηγή: capital

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε