Site icon NewsIT

Βλέπουν την ΟΛΑ σαν τη νέα 17 Νοέμβρη! Οι φόβοι πως η τρομοκρατική οργάνωση θα επιχειρήσει να δολοφονήσει την επόμενη φορά

13.12.2014 | 14:25
Βλέπουν την ΟΛΑ σαν τη νέα 17 Νοέμβρη! Οι φόβοι πως η τρομοκρατική οργάνωση θα επιχειρήσει να δολοφονήσει την επόμενη φορά

- Συνεχώς σκληραίνει η στάση της η τρομοκρατική οργάνωση που χτύπησε την πρεσβεία του Ισραήλ - Η Αντιτρομοκρατική πιστεύει πως μέσα από τις επιθέσεις της, τα μέλη της εκπαιδεύονται - Η γυναίκα στο τιμόνι του βαν διαφυγής και η απουσία αυτοπτών μαρτύρων

Αντιμέτωπη με τη νέα 17 Νοέμβρη πιστεύει πως βρίσκεται η αντιτρομοκρατική, αφού Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών επανήλθε στο προσκήνιο με την τρομοκρατική επίθεση με Καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Τα μέλη της ΟΛΑ, που θεωρείται πως δεν ξεπερνούν τα πέντε, είχαν μελετήσει το σχέδιό τους μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Στάθμευσαν το αυτοκίνητο διαφυγής σε «τυφλό» σημείο, «γάζωσαν» το κτίριο της πρεσβείας και εξαφανίστηκαν.

Η τελευταία φορά που είχαν χτυπήσει ήταν στο σπίτι του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι, όταν το είχαν γαζώσει κι εκείνο με Καλάσνικοφ.

Αυτό που χαρακτηρίζει την ΟΛΑ, μια κλειστή μιλιταριστική ομάδα όπως τονίζουν πηγές της αντιτρομοκρατικής, είναι ο μεγάλος χρόνος που μεσολαβεί από τη μια επίθεση στην άλλη (Γενάρης του ’13 στη Νέα Δημοκρατία, Δεκέμβρης του ’13 στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Δεκέμβρης του ’14 στην πρεσβεία του Ισραήλ) αλλά και στόχοι που επιλέγονται. Στόχοι που θεωρούνται δύσκολοι, αφού τα γραφεία της Νέας Δημοκρατία, το σπίτι του Γερμανού πρέσβη και η ισραηλινή πρεσβεία είναι από τα πιο καλά φυλασσόμενα κτίρια στην Ελλάδα!

Η Αντιτρομοκρατική φοβάται πως η ΟΛΑ θα σκληραίνει συνεχώς τη στάση της και δεν αποκλείει την επόμενη φορά να χτυπήσει ανθρώπινο στόχο και να περάσει στο κομμάτι των δολοφονικών επιθέσεων!

Γι’ αυτό πιστεύεται πως η ΟΛΑ βαδίζει στα χνάρια της 17 Νοέμβρη. Παραμένει όμως σε παράλληλη πορεία και με τον Επαναστατικό Αγώνα, παρόλες τις ιδεολογικές τους διαφορές.

Η Αντιτρομοκρατική δεν κρύβει και τους φόβους της για νέα επίθεση της οργάνωσης, αυτή τη φορά με ρουκέτα, κάτι που έχει προσπαθήσει να κάνει δυο φορές στο παρελθόν.

Η επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ τα ξημερώματα της Παρασκευής ήταν καλά σχεδιασμένη και οι τρομοκράτες καλά «διαβασμένοι» όσον αφορά στην περιοχή και τον τρόπο διαφυγής τους.

Η πληροφορία πως στο τιμόνι του βαν με το οποίο πήγαν και έφυγαν από το σημείο της επίθεσης βρισκόταν γυναίκα εξετάζεται από την Αντιτρομοκρατική όμως το γεγονός πως το σημείο όπου στάθμευσαν το αυτοκίνητο είναι «τυφλό» και δεν υπήρξαν αυτόπτες παρά μόνο αυτήκοοι μάρτυρες, κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο τους.

Γυναίκα στη δράση της οργάνωσης υπάρχει, σύμφωνα με τις μαρτυρίες από την επίθεση της οργάνωσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού στις 14 Ιανουαρίου του 2013. Ήταν εκείνη που οδηγούσε το Toyota Corolla.

Η ΟΛΑ είναι μια οργάνωση που τα μέλη της φροντίζουν να μην αφήνουν το παραμικρό ίχνος που μπορεί να οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητάς τους. Μοιραία, η Αντιτρομοκρατική έχει λίγα στοιχεία στα χέρια της. Θεωρεί πως έχει να κάνει με ομάδα που έχει πέντε μέλη.

Εκείνο που ψάχνει η Αντιτρομοκρατική είναι να εντοπίσει το πως και από που προμηθεύεται όπλα η οργάνωση. Δεν αποκλείεται, αναφέρουν πηγές της αστυνομία, να έχουν χρησιμοποιήσει μια αλυσίδα ανθρώπων για να περάσουν τα όπλα από τα χέρια τους, πριν καταλήξουν στην οργάνωση.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: newsroom newsit.gr
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version