Ελλάδα

Capital control – Κανείς δεν ξέρει πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες

Μέχρι τώρα η διαβεβαίωση της κυβέρνησης ήταν ότι οι τράπεζες θα ανοίξουν την Τρίτη, τώρα και με βάση τη δήλωση του Πρωθυπουργού ουσιαστικά κανείς δεν γνωρίζει το πότε καθώς ακόμη και εάν υπάρξει ρεκόρ στις διαδικασίες για συμφωνία αμέσως μετά το δημοψήφισμα το πιο πιθανό είναι ότι μέχρι την έγκρισή της από τα κοινοβούλια των εταίρων θα περάσει αρκετός χρόνος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 “οι τράπεζες θα ανοίξουν σύντομα, θα ανοίξουν όταν υπάρξει συμφωνία”.

Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει με τη συνέντευξή του στο BBC News πως οι τράπεζες θα ανοίξουν την τρίτη καθώς θα έχει επέλθει συμφωνία.

Ωστόσο με βάση τα όσα αναφέρουν εταίροι και δανειστές η συμφωνία δεν είναι δεδομένη, όπως δεν είναι δεδομένες και οι… fast track διαδικασίες.

Μάλιστα ο Νίκος Παππάς απέφυγε να αναφέρει το πότε θα ανοίξουν οι τράπεζες αναφέροντας κάποια ημέρα ή κάποια ημερομηνία, υπογραμμίζοντας ότι το άνοιγμα των τραπεζών προϋποθέτει συμφωνία με τους εταίρους.

Εδώ όσοι υποστηρίζουν πως οι τράπεζες δεν θα ανοίξουν άμεσα λένε ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες θα πρέπει να πάρουν έγκριση από τα κοινοβούλιά τους για τη συμφωνία, μια διαδικασία που θα απαιτήσει τουλάχιστον πέντε με έξι ημέρες. Κάπως έτσι κατά πολλούς το άνοιγμα των τραπεζών δεν αναμένεται πριν τις 13 του μήνα και αυτό εάν όλα έχουν πάει καλά και η συμφωνία εγκριθεί άμεσα. Μάλιστα είναι πολλοί εκείνοι που επισημαίνουν ότι το άνοιγμα των τραπεζών δεν θα σημάνει και το τέλος του capital control.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βρέθηκαν οστά και κρανίο σε δύσβατο σημείο στα Ιωάννινα – Φαίνεται πως ανήκουν στον Σλοβάκο φοιτητή που είχε εξαφανιστεί το περσινό καλοκαίρι
Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως τα οστά ανήκουν στον 23χρονο Σλοβάκο φοιτητή ο οποίος είχε εξαφανιστεί το καλοκαίρι του 2024
Ιωάννινα
Με πλούσιο ποινικό παρελθόν ο 42χρονος Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στην Καλλιθέα – Ήταν καταχωρημένος με 5 διαφορετικά επίθετα
Ούτε με 1, ούτε με 2, αλλά με 5 διαφορετικά επίθετα ήταν καταχωρημένος στη βάση δεδομένων των ελληνικών αρχών ο 42χρονος Αιγύπτιος. Την...
Ο 42χρονος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα 4