Site icon NewsIT

Δακρυγόνα τέλος στις πορείες

09.12.2009 | 07:42
Δακρυγόνα τέλος στις πορείες

Αλλαγές προανήγγειλε ο υπουργός Προστασίας για τον τρόπο αντιμετώπισης των επεισοδίων.

Ανακοίνωσε ότι από τις 2 Ιανουαρίου οι αστυνομικοί θα έχουν τα διακριτικά και το ονοματεπώνυμο τους στο στήθος, ενώ εξετάζεται και η κατάργηση της ρίψης χημικών και δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης απάντησε την Τρίτη στις δηλώσεις του προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη  “αναρωτιέμαι αν πρόκειται για έναν υπουργό της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κάλεσε τον Συνήγορο του Πολίτη ή για κάποιον υπουργό μιας ιδιότυπης συγκυβέρνησης Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ» . 

“Ο κ. Τσίπρας ηγείται ενός πολιτικού χώρου που υπάρχουν νηφάλιες και έξαλλες φωνές”  απάντησε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης που ανέφερε ότι “το μέτρο και η σεμνότητα των αθρώπων είναι χαρακτηριστικό της δημοκρατίας. Κούφια και παχιά λόγια χωρίς προηγούμενο. Η υποκρισία έχει όριο όπως και το ψέμα”.

Ωστόσο τα πυρά του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη δέχθηκε και η αξιωματική αντιποιλίτευση, καθώς ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη  έκανε λόγο για “διακυβέρνηση δεξιάς και ανικανότητας που δεν πάταξε την ανομία αντίθετα την μεγένθυνε”.

Όσον αφορά στο θέμα του ασύλου που έχει “ανοίξει” μετά τη στάση που κράτησαν οι πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου της Αθήνας την Δευτέρα ο κ. Χρυσοχοϊδης είπε ότι δεν συζητά τη μεταβολή του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο και κάλεσε τους φοιτητές “να το προασπίσουν ως ένα ιδιαίτερο χώρο διακίνησης ιδεών απουσία όμως εγκληματικών ενεργειών”. 

Αναφερόμενος στα επεισόδια είπε ότι “για εμάς είναι μονόδρομος να μην  αφήσουμε τις μολότοφ, τα κοντάρια και τα σφυριά να μετατρέψουν την Αθήνα σε εμπόλεμη ζώνη”. Για τις μαζικές προσαγωγές που έγιναν στο τριήμερο της επετείου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι “υπήρξαν ενδείξεις ότι κάποιοι θα επιδίωκαν την νύχτα των κρυστάλλων στην Αθήνα, προγκρόμ βίας και μίσους τα οποία απομονώθηκαν. Είχαμε το δίλημμα της πρόληψης και της καταστολής το οποίο έπρεπε να πάρουμε”.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι “η πρόληψη ταλαιπώρησε ενδεχομένως αρκετούς πολίτες και υπήρχαν περιπτώσεις που αστυνομικά όργανα επέδειξαν υπερβάλλοντα ζήλο που θα διερευνηθεί”, ενώ ευχήθηκε περαστικά στη διαδηλώτρια που παρέσυρε και τραυμάτισε μοτοσικλετιστής της ομάδας “Δέλτα” στην πορεία της Κυριακής.

Στο μέτωπο της τρομοκρατίας ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τα μέλη της “Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς – Φράξια Μηδενιστών” να παραδοθούν στη Δικαιοσύνη, ενώ ξεκαθάρισε ότι το κοινό ποινικό έγκλημα (διακίνηση ναρκωτικών, εμπορία όπλων, γυναικών κ.λ.π.) “διαπλέκεται σε ένα μέρος του με αυτό που λέγεται σήμερα τρομοκρατία”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version