Κυριακή, 1 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Δάνης Κατρανίδης: Η σχέση ζωής με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, οι 3 γάμοι και η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Δάνης Κατρανίδης: Η σχέση ζωής με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, οι 3 γάμοι και η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη
NDPphoto

Ο Δάνης Κατρανίδης, ένας από τους πιο γοητευτικούς και εντυπωσιακούς ηθοποιούς της γενιάς του, άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 75 ετών, όπως έγινε γνωστό σήμερα Κυριακή (1.9.2024). 

Συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι βυθίστηκαν στο πένθος με την είδηση του θανάτου του Δάνη Κατρανίδη. Τραγική φιγούρα η πρώτη σύζυγο και αδελφική φίλη του Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

Ο Δάνης Κατρανίδης γνώρισε την Μίρκα Παπακωνσταντίνου στην Ανωτέρα Δραματική Σχολή Αθηνών Γιώργος Θεοδοσιάδης, όπου φοιτούσαν και οι δύο. 

Όπως έχει αποκαλύψει η αγαπημένη Μίρκα Παπακωνσταντίνου δεν ήταν κεραυνοβόλος έρωτας, αλλά ένας έρωτας που εξελίχθηκε μέσα από την παρέα. 

«Με τον Δάνη κάναμε πολλή παρέα. Μιλούσαμε γιατί ήμασταν παιδιά. Είχαμε κάτι φλερτ κι ανταλλάσσαμε τις απόψεις μας παρέα. Ήταν κούκλος ο άτιμος, αλλά περνούσαμε όλο και περισσότερες ώρες μαζί χωρίς να υπάρχει κάτι ερωτικό. Κάποια στιγμή εκείνος έφυγε με ένα θίασο και νιώθοντας την έλλειψη θυμάμαι χορευτικά – από τον Ρωμαίο και την Ιουλιέττα – που σταματάνε όλοι γύρω κι είναι δύο πλάσματα που κοιτιούνται και δεν υπάρχει τίποτα γύρω, έτσι συνέβη όταν γύρισε από την περιοδεία. Ήταν υπέροχο κι από τότε συνεχίστηκε» είχε πει η Μίρκα Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή της στον Τάσο Τρύφωνος. 

Παντρεύτηκαν το 1971 και χώρισαν το 1977, ωστόσο παρέμειναν αδελφικοί φίλοι.

«Ήμασταν αρκετά χρόνια μαζί και μετά που παντρευτήκαμε και χωρίσαμε. Αργήσαμε να πάρουμε διαζύγιο γιατί να το συνεχίζει κι εξακολουθεί να είναι, όχι με αυτήν τη μορφή» είχε εξομολογηθεί η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.

 

«Το διαζύγιο ήρθε γιατί ήθελε να παντρευτεί ξανά. Κάνε μου τη χάρη. Συνέχιζε και δεν ήταν ερωτική η σχέση μας και με τον χωρισμό συνέχιζε. Ο Δάνης έχει παντρευτεί άλλες δύο φορές και τις επόμενες συζύγους μού τις κληρονόμησε, γιατί χωρίζοντας έπαιρναν εμένα τηλέφωνο. Δεν θα πάμε παρακάτω γιατί είναι δραματικές ιστορίες» είχε αποκαλύψει τότε η ηθοποιός στον Τάσο Τρύφωνος.

Οι δυο τους συνεργάστηκαν πολλές φορές επαγγελματικά.

Η συνεργασία με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

Τη θεατρική σεζόν 1978-1979 ενθουσίασε με τον ρόλο του κομπέρ που είχε στη θρυλική παράσταση Cabaret που ανέβασε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Δάνης Κατρανίδης είχε αποκαλύψει λίγα χρόνια αργότερα: «Κλείσαμε ραντεβού στο θέατρο Αλίκη. Μου λέει πράγματα για εμένα σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 10 χρόνια στο θέατρο. Μένω άφωνος. Με είχε διαβάσει. Όταν μου έκανε την πρόταση είπα να το σκεφτώ. Να το σκεφτείς μου λέει. Τότε γινόταν χαμός, έκανα πρόβες για δυο έργα και ήμουν μπάρμαν σε ένα μπαρ».

Εν τέλει δέχτηκε και ενθουσίασε κοινό και κριτικούς με την εμφάνισή του. 

Μάλιστα, δεν έλειψαν και οι φήμες για την σχέση τους χωρίς τις να επιβεβαιώνουν ή να τις διαψεύδουν.

Έκανε 3 γάμους

Ο ίδιος είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του: «Έκανα τρεις γάμους γιατί κατ’ αρχήν ήθελα να κάνω οικογένεια. Οι γάμοι μεταξύ τους απείχαν πολλά χρόνια, δεν γινόντουσαν κάθε μήνα. Ο πρώτος με τον δεύτερο απέχει 17 χρόνια και ο δεύτερος με τον τρίτο δέκα. Είναι ένα εύλογο διάστημα για να πει κάποιος μπορώ να φτιάξω την ζωή μου, να κάνω οικογένεια και να κάνω παιδιά. Δεν έχω μετανιώσει που το έκανα.

Ο λόγος που δεν έκανα παιδιά, δεν ήταν παθολογικά αίτια. Άλλος ήταν ο λόγος και από ό,τι φάνηκε καλύτερα. Δεν έχω κάποιο παράπονο. Μου έχουν δοθεί πράγματα απλόχερα και στην δουλειά και στη ζωή, παραπάνω από ό,τι περίμενα. Έχω κάνει πολλά λάθη, ευχαριστώ τους ανθρώπους που με αντιμετώπισαν με επιείκεια».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις