Στο τέλος του μήνα, όπως ανακοίνωση ο υπουργός Παιδείας θα έρθει προς δημόσια διαβούλευση το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος θα περιλαμβάνεται και η σχετική ρύθμιση για την αύξηση της παραμονής των εκπαιδευτικών στα σχολεία. Με βάση τη ρύθμιση δάσκαλοι και καθηγητές θα παραμένουν υποχρεωτικά στα σχολεία 30 ώρες την εβδομάδα.
Ο υπουργός Παιδείας ωστόσο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα” διαψεύδει την πιθανότητα αύξησης των ωρών διδασκαλίας των εκπαιδευτικών.
“Προφανέστατα όχι. Οι εκπαιδευτικοί μας δουλεύουν κατά μέσο όρο όσο περίπου και οι εκπαιδευτικοί στις άλλες χώρες του ΟΑΣΑ. Αντιθέτως, πρέπει να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας και να δοθούν στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων δυνατότητες μετεκπαίδευσης και αδειών ώστε να ανανεώνονται ερευνητικά και εκπαιδευτικά” αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Γαβρόγλου.
Μένει να φανεί, όταν κατατεθεί η ρύθμιση αν τελικά θα υπάρξει αύξηση των ωρών παρουσίας, όχι διδασκαλίας, και ποιο θα είναι το αντικείμενο, πέραν του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, αλλά και το ποιος θα ασκεί τον έλεγχο και θα βεβαιώνει τις ώρες παραμονής τους στα σχολεία, αν ισχύσει κάτι τέτοιο.
Σε κάθε περίπτωση ήδη και μετά τη διαρροή των πληροφοριών για την πιθανή αύξηση του ωραρίου οι αντιδράσεις είναι σφοδρές σε όλα τα επίπεδα.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα (ΣΥΝΕΚ) με ανακοίνωσή της αναφέρει πως δεν θα δεχθεί καμία υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο.