Τρίτη, 13 Αυγ.
35oC Αθήνα

ΔΕΔΔΗΕ για φωτιά στην Αττική: Αγώνας δρόμου για την ηλεκτροδότηση στις πυρόπληκτες περιοχές

ΔΕΔΔΗΕ για φωτιά στην Αττική: Αγώνας δρόμου για την ηλεκτροδότηση στις πυρόπληκτες περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ προσπαθεί από χτες (12.8.2024) να αποκαταστήσει τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που έχουν προκαλέσει οι φωτιές που ξεκίνησαν την Κυριακή (11.8.2024) στη Βορειοανατολική Αττική.

Σήμερα (13.8.2024), σε συνέχεια της ενημέρωσης των πελατών του για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης λόγω της φωτιάς στη ΒΑ Αττική, ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι αυτή την ώρα με εντατικούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης ζημιών στις
περιοχές Βαρνάβα, Λίμνη Μαραθώνα, Καλέντζι, Γραμματικό, Σταμάτα, Πεντέλη, Βριλήσσια και Χαλάνδρι, ενώ ειδικά για την περιοχή Νταού Πεντέλης θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν καταγραφεί οι περισσότερες ζημιές στο δίκτυο και προβλέπεται η αποκατάστασή τους στις γραμμές μέσης τάσης αύριο και στη συνέχεια ο προγραμματισμός για την ηλεκτροδότηση πελατών χαμηλής τάσης προς το τέλος της ημέρας.

Έως το τέλος της ημέρας σήμερα θα έχει επανηλεκτροδοτηθεί το σύνολο των πελατών σε όλες τις πληγείσες περιοχές, πλην ενός συνόλου περίπου 800.

Tο τεχνικό του προσωπικό, που έχει ενισχυθεί και με συνεργεία από ολόκληρη τη χώρα φθάνοντας συνολικά τα περίπου 400 άτομα, συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. 

Οδηγίες για την ασφαλή επανηλεκτροδότηση 

Ολοκληρώνοντας τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στο Δίκτυο Μέσης Τάσης των περιοχών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά και εντατικοποιώντας τις εργασίες για την αποκατάσταση της τροφοδότησης όλων των παροχών στη Χαμηλή Τάση, ο ΔΕΔΔΗΕ εφιστά την προσοχή προς όλους τους καταναλωτές των οποίων τα σπίτια ή τα καταστήματά τους έχουν υποστεί ζημιές, να ελέγξουν προσεκτικά την ορθή και ασφαλή λειτουργία των εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεών τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις