Συμβαίνει τώρα:
Κλειστή η Παπανικολή στο Χαλάνδρι και στα δυο ρεύματα
Ελλάδα

Δείτε με ένα κλικ αν το αυτοκίνητό σας είναι ανασφάλιστο

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώσουν αν είναι ανασφάλιστα τα οχήματά τους.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Ασφάλισης Ευθύνης από ατυχήματα αυτοκινήτων, έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του μια ηλεκτρονική εφαρμογή που ενημερώνει τους οδηγούς όχι μόνο για το αν είναι ή όχι ασφαλισμένο το όχημα αλλά ακόμη και για το ποια εταιρεία το έχει ασφαλίσει και μέχρι πότε. Το μόνο που χρειάζεται για να δουν αν είναι δηλωμένο το όχημα, είναι ο αριθμός της πινακίδας κυκλοφορίας και ο ΑΦΜ του ιδιοκτήτη.

Το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων, το οποίο συγκεντρώνει σύμφωνα με το νόμο τα στοιχεία των ασφαλισμένων οχημάτων στη χώρα μας, έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική εφαρμογή www.hic.gr  που δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να ελέγξουν άμεσα και εύκολα αν το όχημά τους είναι ασφαλισμένο.

Μέσω αυτής της εφαρμογής www.hic.gr οι πολίτες μπορούν να διαπιστώσουν εάν εμφανίζονται ασφαλισμένοι και να προβούν έγκαιρα σε διορθώσεις τυχόν λαθών στα στοιχεία τους, επικοινωνώντας με την ασφαλιστική τους εταιρία.

Ανατροπή για τα αυτοκίνητα σε ακινησία

Ανατροπή στα όσα ισχύουν για τα αυτοκίνητα σε ακινησία φέρνει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η ασφάλιση, με βάση την απόφαση, γίνεται πλέον υποχρεωτική. Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήρθε μετά από υπόθεση με τρεις νεκρούς στην Πορτογαλία ύστερα από δυστύχημα με ανασφάλιστο όχημα το οποίο είχε δηλωθεί σε ακινησία. Μετά την απόφαση αυτή το να γίνει υποχρεωτική σε ολόκληρη την Ευρώπη η ασφάλιση των αυτοκινήτων σε ακινησία θεωρείται θέμα χρόνου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γιος της ιδιοκτήτριας αυτοκινήτου το οποίο είχε δηλωθεί σε ακινησία οδηγώντας το όχημα προκάλεσε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και άλλα δύο άτομα. Οι συγγενείς των θυμάτων αποζημιώθηκαν από το επικουρικό της Πορτογαλίας το οποίο στράφηκε δικαστικά κατά της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου. Εκείνη με τη σειρά της προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο αποφάσισε ότι η ασφάλιση των αυτοκινήτων σε ακινησία είναι υποχρεωτική.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε εδώ την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Γενοκτονία των Αρμενίων: Χωρίστηκε από την αγκαλιά της μάνας του στα 5 του χρόνια – Τον περίμενε κάθε μέρα στον σταθμό της Λάρισας
Κάποια στιγμή, μετά από επτά χρόνια, είδε τον Σαρκίς στον σταθμό και τον αναγνώρισε από ένα σημάδι που είχε στο δέρμα του από τσίμπημα σκορπιού
Ο γιος του Σαρκίς Κασπαριάν, Αγκόπ διηγείται την ιστορία του πατέρα του