Σάββατο, 23 Νοε.
20oC Αθήνα

Δεν είναι μόνο η Αμφίπολη! Αρχαιολογικούς θησαυρούς βρήκαν σκάβοντας για το ΜΕΤΡΟ του Πειραιά!

Δεν είναι μόνο η Αμφίπολη! Αρχαιολογικούς θησαυρούς βρήκαν σκάβοντας για το ΜΕΤΡΟ του Πειραιά!

– Τα αρχαία βρέθηκαν στον υπο κατασκευή σταθμό του Μετρό του Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου
– Το βάθος στο οποίο βρέθηκαν ήταν 14 μέτρα από την επιφάνεια
– Βρέθηκε ξύλινο γλυπτό ανδρικής μορφής, μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα
– Βρέθηκε και θραύσμα μαρμάρινου γλυπτού πιθανότατα που ανήκει στην Θεά Άρτεμη
– ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Την ώρα που όλα τα βλέματα είναι στραμμένα στην Αμφίπολη, νέες ανακαλύψεις εντυπωσιάζουν τους αρχαιολόγους αυτή την φορά στο υπο κατασκευή ΜΕΤΡΟ του Πειραιά.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, στo πλαίσιο του έργου της Αττικό Μετρό «Επέκταση της Γραμμής 3: τμήμα Χαϊδάρι-Πειραιάς» και συγκεκριμένα στον υπό κατασκευή Σταθμό «Δημοτικό Θέατρο», στην Πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, βρέθηκαν σε βάθος 14 μέτρων από την επιφάνεια της γης ένα “ξύλινο περίοπτο γλυπτό όρθιας ενδεδυμένης ανδρικής μορφής.”

Το γλυπτό εντοπίστηκε, σε επαφή με το τοίχωμα του φρέατος προς τα βόρεια, με την οπίσθια πλευρά του προς τα άνω και με το άνω τμήμα του στραμμένο προς τα δυτικά. Βρέθηκε μέσα στο νερό, ενώ επίσης βρέθηκαν “κεραμική και τμήματα αγγείων που χρονολογούνται στο τέλος της ελληνιστικής περιόδου (100-86 π.Χ.), μαζί με άλλα οικιστικά κατάλοιπα (κεράμους, μεταλλικά αντικείμενα και άλλα τεμάχια ξύλων μικρών διαστάσεων).

Στο ίδιο σημείο με το ξύλινο γλυπτό εντοπίστηκε επίσης κομμάτι μαρμάρινου γλυπτού γυναικείας μορφής (πιθανόν της Αρτέμιδος) να κάθεται στη ράχη ελαφιού.

Από το ξύλινο γλυπτό λείπει το κεφάλι, τα άνω και τα κάτω άκρα. Έχει μέγιστο σωζόμενου ύψος 0,47μ και πλάτος 0,21μ..

Η μορφή παριστάνεται όρθια σε ελαφρά κίνηση βηματισμού, όπως διακρίνεται από την αντίθετη κίνηση των δύο σκελών: το δεξί λυγίζει προς τα εμπρός, ενώ το αριστερό σε μεγαλύτερη έκταση προς τα πίσω. Φορά κοντό χιτώνα και έχει λυγισμένους τους αγκώνες στο ύψος της μέσης με τους βραχίονες σε έκταση προς τα εμπρός.

Το γλυπτό μεταφέρθηκε αμέσως στο εργαστήριο συντήρησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε