Site icon NewsIT

Δεν ξεφεύγετε με τίποτα από την εφορία! “Εντολή” Θεοχάρη προς φορολογούμενους: Σε 30 μέρες να έχετε email και κωδικούς Taxis για να σας ειδοποιούμε

09.05.2014 | 15:23
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

- Εγκύκλιος του Χάρη Θεοχάρη για όσους δεν έχουν email και κωδικούς στο Taxis - Τους καλεί να αποκτήσουν για να ενημερώνονται από την εφορία - Αναλυτικές οδηγίες για το πως και που θα λαμβάνουν οι πολίτες τις ειδοποιήσεις - Θα θεωρείται πως η ειδοποίηση έχει κοινοποιηθεί αφού περάσουν δέκα μέρες από την αποστολή του email

Να αποκτήσουν εντός 30 ημερών email και κωδικούς πρόσβασης στο Taxis καλούνται. από τον γγ Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, όλοι οι φορολογούμενοι ώστε να ενημερώνονται για τα… ραβασάκια της εφορίας.

Η… εντολή προς τους φορολογούμενους να αποκτήσουν κωδικούς πρόσβασης στο Taxis και ηλεκτρονική διεύθυνση για να ειδοποιούνται από τη φορολογική διοίκηση για τις υποθέσεις τους, δίνεται με εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη.

Όσοι έχουν και email και κωδικούς πρέπει να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στο taxis μέσα στο ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, μέσω e-mail οι φορολογούμενοι θα ειδοποιούνται για ανακοινώσεις της φορολογικής διοίκησης που έχουν κοινοποιηθεί στον λογαριασμό τους στο TAXIS στην επιλογή «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση- e−Κοινοποιήσεις».

Ο φορολογούμενος ειδοποιείται ηλεκτρονικά με μήνυμα που του αποστέλλεται στο email. Και θεωρείται ότι η ειδοποίηση έχει κοινοποιηθεί αφού περάσουν δέκα μέρες από την ηλεκτρονική ειδοποίηση.

Με την παραλαβή στον «Λογαριασμό» taxisnet της κοινοποίησης από τον φορολογούμενο, δημιουργείται στο taxisnet ηλεκτρονικό εκτυπώσιμο πιστοποιητικό παραλαβής, που φέρει μοναδικό αριθμό και περιλαμβάνει υποχρεωτικά τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του φορολογούμενου, το είδος, τον αριθμό, την ημερομηνία και το όργανο έκδοσης της πράξης και των συγκοινοποιούμενων, της απόφασης ή της ειδοποίησης, την ημερομηνία και την ώρα παραλαβής στον «Λογαριασμό» taxisnet.

Το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό παραλαβής καταχωρίζεται στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης και είναι διαθέσιμο σε κάθε περίπτωση που τυχόν απαιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τους έπιασε η Άνοιξη και… ξέχασαν να τα δηλώσουν! – “Όργιο” φοροδιαφυγής τον Απρίλιο σε όλη την Ελλάδα – Πρόστιμα 142 εκατ. ευρώ ΜΟΝΟ στην Αττική

Σε ένα τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 3,5 δισ. οι οφειλές – Συνολικά χρωστάμε 65 δισ. στο Δημόσιο

Το Δημόσιο φεσώνει τους πολίτες: 4,7 δισ. ευρώ τα ληξιπρόθεσμα το Μάρτιο

Επιτέλους! Αυτόματη αλλαγή ταυτότητας στην εφορία

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version