Ελλάδα

Δεν τα βρήκαν ΓΣΕΕ – εργοδότες

Με απεργίες απαντά η ΓΣΕΕ στην άρνηση των εργοδοτικών οργανώσεων να ικανοποιήσει τα αιτήματά της.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, η αντιπρόταση των εργοδοτών κινήθηκε στο πνεύμα της λιτότητας και περιοριστικής οικονομικής πολιτικής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός.

Η ΓΣΕΕ συνεδριάζει αύριο Πέμπτη στις 10:00 προκειμένου να λάβει αποφάσεις για τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, θα προτείνει απεργία στις 24/02 αλλά και την αποχώρηση των επιστημονικών συνεργατών της συνομοσπονδίας από την επιτροπή για το ασφαλιστικό.

Ο κ. Παναγόπουλος ρωτήθηκε και για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης,: 

“Για τη ΓΣΕΕ”, είπε “και τους εργαζόμενους έπεσε πλέον ένας απαγορευτικός τοίχος-η κόκκινη γραμμή, που ήταν το ΟΧΙ στην αύξηση των ορίων ηλικίας. Είμαστε αντίθετοι. Δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα για την βιωσιμότητα του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος ενώ αντιθέτως παράγει εξόχως αντικοινωνικά αποτελέσματα γι’ αυτό και διαφωνούμε ριζικά”.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, είπε για τις διαπραγματεύσεις οτι διεξάγονται στο περιθώριο μιας σκληρής οικονομικής πραγματικότητας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα