Το δικαστήριο απάλλαξε από τις κατηγορίες (απιστία, ηθική αυτουργία σε απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) τους προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των Ταμείων:
– Πρώην δημοσίων υπαλλήλων,
– επικουρικής ασφάλισης και κοινής διανομής πρατηριούχων υγρών καυσίμων,
– σύνταξης και επικουρικών προσώπων γεωργικών οργανώσεων,
– υγείας δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών υπαλλήλων,
– μετοχικό Ταμείο πολιτικών υπαλλήλων και
– επικουρικής ασφάλισης δημοσίων υπαλλήλων.
Το δικαστήριο απάλλαξε επίσης τους νόμιμους εκπροσώπους των χρηματιστηριακών Ακρόπολις, Artion, Πήγασος και Τρωύλος.
Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν αφορούσαν τη συναλλαγή μη δομημένων ομολόγων την περίοδο 2001-2006 στην εξωχρηματιστηριακή αγορά σε τιμές υψηλότερες από αυτές της ΗΔΑΤ.,
Η δίκη, ξεκίνησε τον περασμένο Ιούνιο. Δικογραφία για την υπόθεση σχηματίστηκε μετά την δημοσιοποίηση του λεγόμενου «σκανδάλου των δομημένων ομολόγων», που αφορούσε την περίοδο του 2007, και την επέκταση της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε και σε προγενέστερες αγοραπωλησίες ομολόγων ασφαλιστικών ταμείων.
Στο δικαστήριο εξετάστηκαν δεκάδες μάρτυρες, από την Τράπεζα της Ελλάδος, την Επιτροπή της Κεφαλαιαγοράς, τη Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία προέκυψε η έλλειψη ενός σαφούς επενδυτικού πλαισίου, θεσπισμένου από την Πολιτεία, στο οποίο- υποχρεωτικά- να κινούνται οι Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά την αξιοποίηση των αποθεμάτων των ασφαλισμένων».