Ελλάδα

Deutsche Bank: Να βγει από την Ευρωζώνη η Ελλάδα

 
Η Γερμανική Τράπεζα προεξοφλεί μάλιστα ότι...
αυτό θα είναι το κεντρικό ερώτημα που θα τεθεί στον Ζαν Κλοντ Τρισέ, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
 
Σύμφωνα με τον αναλυτή Μαρκ Γουόλ της Deutsche Bank, μια από τις κρίσιμες ερωτήσεις που θα τεθούν στον Πρόεδρο της ΕΚΤ θα είναι «εάν και υπό ποιες συνθήκες θα μπορούσε να ασκηθεί πίεση στην Ελλάδα να αποχωρήσει οικειοθελώς από την Ευρωζώνη».
 
Η έκθεση της γερμανικής τράπεζας αναφέρει ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα, αποτελεί τον τρέχοντα «πονοκέφαλο» της Επιτροπής αλλά και της ΕΚΤ, και οι λύσεις δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνουν πιθανή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.
Η εκτίμηση αυτή συμπίπτει με έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Δεκέμβριος του 2009) που αναζητεί φόρμουλα για την έξοδο μιας χώρας από τη ζώνη του ευρώ, καθώς προς το παρόν δεν υπάρχει καμία νομοθετική πόρτα εξόδου από την ευρωζώνη.
 
 
Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Πανελλήνιος Σύλλογος Νοσοκομειακών Ψυχολόγων για το έγκλημα στο Δαφνί: «Απαράδεκτες οι συνθήκες στις ψυχιατρικές δομές»
«Το τραγικό αυτό γεγονός αναδεικνύει με τον πλέον δραματικό τρόπο τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στις ψυχιατρικές δομές της χώρας μας» αναφέρει ο Σύλλογος
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Αττικής