Ελλάδα

Διαγραφή και ρυθμίσεις οφειλών από την ΔΕΗ για τη στήριξη των πυρόπληκτων

Μέχρι και σε 48 άτοκες μηνιαίες δόσεις ρυθμίζονται οι οφειλές πυρόπληκτων από κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ, που εξειδικεύει τις δράσεις για τη στήριξη των καταναλωτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Ήδη, υπενθυμίζεται, έχει ανακοινωθεί διαγραφή των οφειλών των πληγέντων για καταναλώσεις από την 1η Ιανουαρίου και μετά.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΔΕΗ προβλέπουν τα εξής

– Διαγραφή οφειλών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώθηκε από 1.1.2018 έως και 23.7.2018 σε οικίες ή επαγγελματικές εκμεταλλεύσεις, που στις πρόσφατες πυρκαγιές υπέστησαν εκτεταμένες υλικές καταστροφές, καθώς και στις οικίες ή επαγγελματικές εκμεταλλεύσεις, στις οποίες διέμεναν ή επιχειρούσαν πρόσωπα που απώλεσαν τη ζωή τους, στις περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

– Ρύθμιση των οφειλών, που αντιστοιχούν σε ηλεκτρική ενέργεια που καταναλώθηκε πριν από τις 31.12.2017, χωρίς προκαταβολή, σε έως 48 άτοκες μηνιαίες δόσεις. Η πρώτη δόση θα καταβάλλεται με την υπογραφή του διακανονισμού.

Η υποβολή των σχετικών αιτημάτων από τους πληγέντες πελάτες της ΔΕΗ θα γίνεται μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η τελευταία φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Ελλάδα: Το μήνυμα για τους μετανάστες και το «Πιστεύω» που είπε στα ελληνικά
Ήταν Δεκέμβριος του 2021 όταν ο Πάπας Φραγκίσκος πραγματοποίησε τη δεύτερη και εν τέλει την τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα. Τότε...
Ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
BBC: Ποιους κινδύνους κρύβει το ηφαίστειο της Σαντορίνης και τι θα μπορούσε να συμβεί σε περίπτωση έκρηξής του
Ομάδα του BBC βρέθηκε στο ερευνητικό σκάφος Discovery μαζί με 23 επιστήμονες που εξερευνούν τον υποθαλάσσιο κρατήρα της Σαντορίνης, αλλά και το γειτονικό ηφαίστειο του Κολούμπο
Το νησί της Σαντορίνης