Ελλάδα

Διαμαρτυρία μέσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ για τα Τέμπη

Στο σημείο βρέθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές μέλη σωματείων και φοιτητικών συλλόγων

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μέσα στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ το απόγευμα του Σαββάτου (01/02/2025) και διαδήλωσαν για την τραγωδία στα Τέμπη.

Μάλιστα σήκωσαν και ένα τεράστιο πανό στην κεντρική πρόσοψη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ όπου διαμαρτύρήθηκαν για την κάλυψη της μεγάλης διαδήλωσης για την τραγωδία στα Τέμπη με τίτλο «όχι στη συγκάλυψη».

ert

Στο σημείο βρέθηκαν εκατοντάδες διαδηλωτές μεταξύ των οποίων και μέλη σωματείων της Αττικής, φοιτητικών συλλόγων και συνδικάτων. Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα και κρέμασαν πανό, χωρίς πάντως να υπάρξουν εντάσεις και προβλήματα.

«Όλων των νεκρών είμαστε η φωνή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί!» ήταν το σύνθημα που φώναζαν οι συγκεντρωμένοι ενώ τα πανό έγραφαν «όχι στην συγκάλυψη» και «όχι στο μαύρο της ΕΡΤ».

Υπενθυμίζεται πως η ΕΡΤ είχε δεχθεί δριμιά κριτική γιατί δεν κάλυψε επαρκώς το μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή (26/01/2025)  για την τραγωδία στα Τέμπη.

Για την συγκέντρωση στην ΕΡΤ εξέδωσε ανακοίνωση και ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία σημειώνει πως «σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι διοργάνωσαν σήμερα διαμαρτυρία στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, βάζοντας στο στόχαστρο την απαράδεκτη πρακτική των διοικούντων την δημόσια τηλεόραση την περασμένη Κυριακή με την προσπάθεια αποσιώπησης των μεγάλων συλλαλητηρίων ανά τη χώρα ενάντια στη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών. Οι διαδηλωτές κρέμασαν πανό στην πρόσοψη του κτιρίου.

Παρόλα αυτά τίποτα απ’ όλα αυτά δεν «είδε» το απογευματινό δελτίο της ΕΡΤ, που δεν μετέδωσε ούτε μια λέξη γι’ αυτά που συνέβαιναν κυριολεκτικά στην αυλή της, κι ας είχε πρώτο θέμα ακριβώς το ζήτημα των Τεμπών, αφού δεν μπορεί να αγνοήσει το τεράστιο κύμα οργής που απλώνεται στην κοινωνία. Μία ώρα μετά προέβαλε την είδηση μέσα σε λίγες σειρές η ενημερωτική ιστοσελίδα ertnews με μία φωτογραφία όσο γίνεται πιο ” ανώδυνη”.
Αυτή τη φορά δεν μπορούσαν να αποσιωπήσουν την είδηση».

Ανακοίνωση εξέδωσε και το ΚΚΕ που αναφέρει πως «η σημερινή κινητοποίηση των εργατικών σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων, μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο, εκφράζει την οργή του λαού και της νεολαίας για το έγκλημα των Τεμπών και την κυβερνητική προσπάθεια συγκάλυψης, μαζί με την αποσιώπηση από την κρατική ΕΡΤ των πρόσφατων μεγάλων κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα. Ταυτόχρονα ήταν ένα κάλεσμα κλιμάκωσης του αγώνα με στόχο την οργάνωση πανεργατικής απεργίας με την συμπλήρωση δυο χρόνων  από το έγκλημα των Τεμπών. 

Και η σημερινή κινητοποίηση έτυχε εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ της ίδιας αντιμετώπισης που είχαν και τα συλλαλητήρια της προηγούμενης εβδομάδας: Μαύρο!  Ο αγώνας των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας είναι η εγγύηση ότι η αλήθεια θα λάμψει και οι ένοχοι για αυτό το έγκλημα θα αποκαλυφθούν και θα τιμωρηθούν».

 

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
DNA και αποτυπώματα ψάχνουν αστυνομικοί στο μυστηριώδες αυτοκίνητο για την υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου - «Κόλλησε» η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου κόλλησε καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει εγκληματική ενέργεια
Φωτογραφία Facebook / Ο Βασίλης Καλογήρου
Οι περίεργες αναζητήσεις, η αλλαγή συμπεριφοράς και τα ανατριχιαστικά σκίτσα των θυμάτων πριν την τραγωδία στα Τέμπη: «Μαμά, ο χρόνος ζωής μου θα είναι μικρός»
Γονείς των θυμάτων μιλούν για το προαίσθημα που είχαν τα παιδιά τους λίγες ημέρες πριν το σιδηροδρομικό δυστύχημα που τους στοίχισε τη ζωή
Η Αναστασία Παπαγγελή και ο Άγγελος Τηλκερίδης
Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών στηρίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου με δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες
Η προσφορά δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες αφορά στους Έλληνες κατοίκους της Ίμβρου και της Τενέδου, καθώς και σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Οικουμενικού Πατριαρχείου
από αριστερά Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος