Παρασκευή, 5 Ιουλ.
23oC Αθήνα

Διευκρινίσεις της εταιρείας «Καλλιμάνης» για παρτίδα με κατεψυγμένες γαρίδες

Διευκρινίσεις της εταιρείας «Καλλιμάνης» για παρτίδα με κατεψυγμένες γαρίδες

Τη διαδικασία απόσυρσης συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος «Γαρίδες γίγας (Jinga) αποφλοιωμένες προβρασμένες χωρίς έντερο βαθιάς κατάψυξης» με αριθμό LOT 240171 και ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025, όπου εντοπίστηκε παρουσία παθογόνου μικροοργανισμού, ολοκληρώνει η εταιρεία Καλλιμάνης.

Υπενθυμίζονται ότι ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε νωρίτερα την ανάκληση παρτίδας με κατεψυγμένες γαρίδες με τα στοιχεία «Γαρίδες γίγας (Jinga) αποφλοιωμένες προβρασμένες χωρίς έντερο βαθιάς κατάψυξης – Kallimanis», καθαρού βάρους 350 γραμμαρίων, με ημερομηνία κατάψυξης 06/10/2023, ημερομηνία ανάλωσης 05/10/2025 και αριθμό παρτίδας / LOT 240171, καθώς διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της «Καλλιμάνης» πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, που αφορά πολύ μικρή παρτίδα της παραγωγής του συγκεκριμένου προϊόντος και καλούνται οι καταναλωτές να μην το καταναλώσουν.

«Πραγματοποιώντας ελέγχους σε προηγούμενες και σε επόμενες παρτίδες, δεν διαπιστώθηκε κανένα πρόβλημα» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Η εταιρεία μας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα ακολουθεί τα υψηλότερα standards ασφάλειας σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Η υψηλή ποιότητα των τροφίμων, η ασφάλεια τους και η φροντίδα του καταναλωτή είναι στον πυρήνα της φιλοσοφίας και της καθημερινότητας της Καλλιμάνης. Γι’ αυτό και λαμβάνουμε κάθε απαραίτητο μέτρο για να διατηρήσουμε την απόλυτη εμπιστοσύνη και πίστη των καταναλωτών μας» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις