Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Διήμερα ταξίδια με αυτοκίνητο: 3+1 προτάσεις

Διήμερα ταξίδια με αυτοκίνητο: 3+1 προτάσεις

Η αρχή του καλοκαιριού είναι η καλύτερη περίοδος για μίνι εξορμήσεις από το κλεινόν άστυ. Κοντά ή λίγο μακριά από την Αθήνα βρίσκονται πολλοί τοποθεσίες, ιδανικές για ένα Σαββατοκύριακο, αφού μπορείτε να ταξιδέψετε σε αυτούς με το αυτοκίνητο.

Για να δούμε ποια διήμερα ταξίδια με αυτοκίνητο μπορείτε να προγραμματίσετε, πριν ετοιμάσετε τις βαλίτσες για τις διακοπές του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Χαλκίδα: Μια ώρα χωρίζει την πόλη «με τα τρελά νερά» από την Αθήνα και για τον λόγο αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, η Χαλκίδα αποτελεί έναν σταθερά δημοφιλή προορισμό για το Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για ημερήσια απόδραση. Η Χαλκίδα είναι ό,τι πρέπει για χαλαρές βόλτες δίπλα στη θάλασσα και τσιπουροκατάνυξη με την παρέα σε κάποιο από τα μεζεδοπωλεία στη Νέα Αρτάκη.

Μόλις φτάσετε στην πόλη από την καινούρια γέφυρα, θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την εικόνα της να χωρίζεται στα δύο, η μισή να πατά στη Στερεά Ελλάδα και η άλλη μισή στην Εύβοια.

Και η μια της όψη στα μικρά λιμανάκια και τα σοκάκια για τα οποία έγραφε ο Σκαρίμπας και η άλλη στα πολύχρωμα φώτα και τη νυχτερινή ζωή με φόντο τη θάλασσα.

Η παλιά και η νέα γέφυρα αποτελούν χαρακτηριστικά σύμβολα της πόλης. Μπορείς να σταθείς στην παλιά γέφυρα πάνω από το κανάλι του Ευρίπου και να απολαύσεις το ξακουστό φαινόμενο «των νερών της Χαλκίδας», που αλλάζουν κατεύθυνση ανά 6 ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις