Υπάρχει λοιπόν μια ιδιοκτήτρια διαμερίσματος που έχει κάνει τον βίο αβίωτο στους γείτονές της. Αυτή η γυναίκα, τους ανάγκασε να την πάνε στα δικαστήρια γιατί είχε γκρεμίσει τοίχους στο διαμέρισμα χωρίς άδεια και όταν της είχε ζητηθεί να ανοίξει στους υπαλλήλους της Πολεοδομίας εκείνη τους είχε στήσει άπειρες φορές.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Το δικαστήριο έδωσε το «πράσινο φως» για «εισβολή» σε διαμέρισμα -κατόπιν συνεννόησης και ραντεβού- έδωσε Πρωτοδικείο σε υπαλλήλους Πολεοδομίας, έπειτα από καταγγελίες για διάφορες αυθαιρεσίες που φέρονται καθώς κρίθηκε ότι αυτοί έχουν εύλογο ενδιαφέρον να ελέγξουν αν παραβιάζεται η πράξη σύστασης της πολυκατοικίας, αν προκαλείται πρόβλημα στατικότητας και για να καταγραφούν τυχόν παραβάσεις. Το δικαστήριο απείλησε σε ενδεχόμενη νέα άρνηση και αποφυγή ελέγχου με χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση ενός μηνός.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η ιστορία έχει ως εξής: Εκτός από τα γκρεμίσματα εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων, τη δημιουργία εξώστη κ.λπ., υπήρχαν έντονες αντιπαραθέσεις και διαμαρτυρίες επί χρόνια ότι η ίδια ιδιοκτήτρια είχε τοποθετήσει στις βεράντες τρεις τεράστιες γλάστρες-βαρέλια (συνολικού βάρους άνω των 680 κιλών) και ότι υπήρχε πρόβλημα υγρασίας σε γειτονικούς χώρους από το πότισμα των φυτών.
Παράλληλα φέρεται ότι είχε παρκαρισμένο το αυτοκίνητό της πάνω σε κοινόχρηστη ράμπα, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πρόσβαση κάποιων σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ δεν επέτρεπε στον κηπουρό να κλαδέψει μεγάλα φυτά (γιούκα) επειδή δεν είχε άδεια δασαρχείου (μολονότι δεν χρειαζόταν), με συνέπεια να μετατραπεί ο κήπος σε «ζούγκλα» και να καταγγέλλεται άμεσος κίνδυνος διαρρήξεων, με την εύκολη αναρρίχηση σε διαμερίσματα των πρώτων ορόφων μέσω των μεγάλων φυτών.
Κάνοντας δεκτή αγωγή των άλλων συνιδιοκτητών της πολυκατοικίας, το δικαστήριο πέρα από το άνοιγμα του διαμερίσματος τής επέβαλε την υποχρέωση απομάκρυνσης των γλαστρών και του ΙΧ, απειλώντας την με χρηματικές ποινές και προσωρινή κράτηση σε περίπτωση νέων αρνήσεων, επιβάλλοντας και πληρωμή 400 ευρώ στους υπολοίπους, εφόσον εξαναγκαστούν με δικά τους έξοδα να πάρουν το αυτοκίνητο, αλλά και την υποχρέωση να αποδεχθεί κλάδεμα της «ζούγκλας».
Έτσι, παρεμβαίνοντας στις συνεχείς και έντονες προστριβές μεταξύ ιδιοκτητών διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες, η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι σε σπίτια μπορούν να μπουν και υπάλληλοι της Πολεοδομίας, εάν έχουν δικαστική εντολή για να διερευνήσουν βάσιμες υποψίες-καταγγελίες ότι στο εσωτερικό διαμερίσματος έγιναν σοβαρές αλλοιώσεις και διαρρυθμίσεις, που μπορεί να θέσουν σε δοκιμασία την αντοχή του κτίσματος.
πηγη: ΕΘΝΟΣ