Site icon NewsIT

Δίκη Τσοχατζόπουλου: Βενιζέλος, Σημίτης και… Βίκυ στο δικαστήριο

13.05.2015 | 10:07
ΦΩΤΟ NEWSIT

ΦΩΤΟ NEWSIT

Ξανά στο εφετείο βρίσκονται σήμερα οι κύριοι Σημίτης και Βενιζέλος για να καταθέσουν στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα. Παρούσα στη δίκη και η Βίκυ Σταμάτη.

Ο πρώην Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσουν ως πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Η κατάθεση των δύο πολιτικών προσώπων αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς για πρώτη φορά κλήθηκαν, με απόφαση του δικαστηρίου, να εξεταστούν ως μάρτυρες στη δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών με αποδέκτες τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους συγκατηγορούμενούς του.

Ο Κώστας Σημίτης έφτασε στο δικαστήριο λίγο πριν από τις 09:30 το πρωί, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να μπει στο κτίριο χωρίς τον τον… δουν αδιάκριτα μάτια! 



Για πρώτη φορά στο δικαστήριο πολύ καιρό μετά την τελευταία φορά, εμφανίστηκε και η Βίκυ Σταμάτη.

Μάλιστα στις 20 του μήνα αναμένεται να καταθέσουν τόσο η Βάσω Παπανδρέου, όσο και ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια κάθειρξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και δωροδοκία για την εκτέλεση εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Σύμφωνα με την πλευρά Τσοχατζόπουλου η κατάθεση των κυρίων Βενιζέλου και Σημίτη θα βοηθήσει στην ανεύρεση της αλήθειας.

Το αίτημα για τις καταθέσεις των μελών του ΚΥΣΕΑ που, από την αρχή της δικαστικής έρευνας για τις αποκαλούμενες “χρυσές μίζες”, προβάλει ο ‘Ακης Τσοχατζόπουλος στηρίζεται στον ισχυρισμό του πως οι επίμαχες αγορές όπλων ήταν στρατηγικής σημασίας κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες αποφασίστηκαν από το ΚΥΣΕΑ ως κορυφαίο όργανο και επομένως δεν θα μπορούσαν να διακινηθούν παράνομα χρήματα για νόμιμες και εγκεκριμένες συμβάσεις προμηθειών.


Η απάντηση που μέχρι τώρα λάμβανε από τη Δικαιοσύνη στο αίτημά του, ο κ. Τσοχατζόπουλος, είναι πως αντικείμενο της δίκης είναι η διακίνηση παράνομων χρημάτων που προέρχονται από δωροδοκία και όχι η νομιμότητα των συμβάσεων. Μέλη άλλωστε του ΚΥΣΕΑ έχουν από καιρό δηλώσει ότι το Συμβούλιο αποφασίζει βασιζόμενο στις εισηγήσεις που δέχεται από τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ‘Αμυνας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Tags:

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version