Σήμερα κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο νυν πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ, ζήτησε συγγνώμη για τη διαπόμπευση των γυναικών με τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους και των στοιχείων τους τον Απρίλιο του 2012.
“Είναι υποχρέωσή μου να πω δημοσίως μια συγγνώμη για τη συμπεριφορά και μεταχείριση του ΚΕΕΛΠΝΟ στις γυναίκες αυτές. Πρόκειται για παραβίαση των δικαιωμάτων τους. Η διάγνωση οροθετικότητας είναι εντελώς απόρρητη και δεν μπορούν να δοθούν χωρίς άδεια από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομέων”, υποστήριξε ο Θ. Ρόζενμπεργκ.
Οι γυναίκες που δικάζονται κατηγορούνται για τα πλημμελήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, κατά συρροή και της παράβασης του νόμου περί εκδιδόμενων γυναικών.
Ο κ. Ρόζενμπεργκ σε ερώτηση της προέδρου, για ποιό λόγο τα στοιχεία τους κοινοποιήθηκαν στις αστυνομικές αρχές, απάντησε: “Προέβαλαν αρχικά τον ισχυρισμό ότι έγινε για λογους δημόσιας υγείας. Δευτερευόντως ενημερώθηκα ότι η κίνηση αυτή επιβλήθηκε από το υπουργείο Υγείας”.
Η υπόθεσή τους, αλλά και αυτή ακόμη οκτώ ιερόδουλων που τελικά απαλλάχθηκαν από βαρύτερες κατηγορίες, είχαν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, μετά την απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρ. Λοβέρδου, το 2012, να δημοσιοποιήσει τα πρόσωπα και τα στοιχεία τους, κάνοντας λόγω για ανάγκη προστασίας της δημόσιας υγείας.
Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης κατέθεσε και ο αστυνομικός Δημήτρης Μανάτος ο οποίος κατέθεσε ότι μετά τη σύλληψη μίας οροθετικής σε ”σπίτι” στις Αχαρνές ξεκίνησε όλη η επιχείρηση με άνωθεν πολιτικές εντολές. «Ο ταξίαρχος είπε ότι άνωθεν πολιτικές εντολές ζητούσαν να πάνε όλοι οι προσαχθέντες στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν ήταν καθαρή πρωτοβουλία της αστυνομίας. Ξέραμε ότι επρόκειτο για εκδιδόμενες γυναίκες» ανέφερε, προσθέτοντας πως”όσες βρέθηκαν θετικές μεταφέρθηκαν στην Ασφαλεια Αττικής και συνελήφθησαν. Πριν από αυτό το σκηνικό πάνως, δεν είχε τύχει να πάμε στο ΚΕΕΛΠΝΟ”.
Η δίκη συνεχίζεται στις 21 Νοεμβρίου 2016