Site icon NewsIT
12:03 | 25.01.24

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Είναι δυνατό να μη πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο;» είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της

Δίκη Ρούλας Πισπιρίγκου: «Είναι δυνατό να μη πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο;» είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της

Δίκη της 35χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024. Η δίκη είχε διακοπεί για περίπου 1,5 μήνα λόγω της αποχής των δικηγόρων και αναμένονταν να απολογηθεί η κατηγορούμενη. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Newsit Newsroom

«Είναι δυνατόν να μην πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο;», δήλωσε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας από τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφερόμενη στο τηλεφώνημα της κατηγορούμενης στο δικηγόρο της αντί του Μάνου Δασκαλάκη μόλις το παιδί μπήκε στο Καραμανδάνειο.

Φτάνοντας στην απόπειρα ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας η εισαγγελέας αγορεύοντας στη δίκη για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου είπε πως το παιδί το πρωί της 11ης Απριλίου ήταν σε καλή γενική κατάσταση, με εξαίρεση μια μικρή δυσκοιλιότητα.

«Κανένας εκείνη την ημέρα δεν είπε ότι το παιδί είχε κάτι, ούτε η μητέρα ούτε ο πατέρας. Περίπου στις 3 το μεσημέρι επέστρεψε η κατηγορούμενη να μείνει με το παιδί. Στις 6 το απόγευμα ακούστηκε το κουδούνι από το θάλαμο. Τη στιγμή που η Τζωρτζίνα είχε χάσει τις αισθήσεις της η κατηγορούμενη μιλούσε στο τηλέφωνο. Είδε το παιδί να ανασηκώνεται, να βγάζει ένα ρόγχο και χτυπούσε το κουδούνι. Πήγε στο γραφείο των γιατρών δίχως να φωνάξει, δίχως να κάνει φασαρία και ανακοινώνει απλώς πως χτυπάει το οξύμετρο. Τη σοβαρότητα της κατάστασης κατάλαβαν οι γιατροί μόλις είδαν τη νοσηλεύτρια να βγαίνει έντρομη».

Σχετικά για το ζήτημα της έγκαιρης ή μη έλευσης του αναισθησιολόγου Χασαπόπουλου, η εισαγγελέας αφήνοντας αιχμές για όσα έχει υποστηρίξει η πλευρά της κατηγορούμενης, ανέφερε: «τι σημασία έχει αυτό; Ο κ. Χασαπόπουλος το παιδί το επανέφερε! Γνωρίζουμε τι ώρα ενημερώθηκε ακριβώς και τι ώρα ο Δασκαλάκης; Γνωρίζουμε, αν ένας από τους δυο ενημερώθηκε πιο νωρίς; Η κατηγορούμενη δε θυμάται χρόνους… το παιδί ήταν εντός του νοσοκομείου. Υπήρχε εξειδικευμένο προσωπικό να ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ. Ο αναισθησιολόγος βρήκε ένα παιδί νεκρό. Ο Χασαπόπουλος είπε ότι βρήκε αρκετό σάλιο που εμπόδιζε την ανάνηψη γεγονός που του φάνηκε ανεξήγητο».

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε και στην επίθεση του συνηγόρου της 35χρονης Αλέξη Κούγια που είχε επιτεθεί στον αναισθησιολόγο επειδή έκανε προσπάθεια ανάνηψης 50 λεπτών: «Αλίμονο στην κοινωνία μας αν ζητάμε από τους γιατρούς να σταματούν την ανάνηψη γιατί δεν θα είναι τέλειοι άνθρωποι! Ποιος θα το κρίνει αυτό;! Ποιος θα κρίνει αν οι άνθρωποι ΑΜΕΑ δεν είναι τέλειοι άνθρωποι; Και η κατηγορούμενη είπε πως ήθελε πίσω το παιδί της και δεν την ένοιαζε. Πώς κρίνουμε και πετάμε λάσπη σε αυτόν τον άνθρωπο; Πώς είναι δυνατό να λέγεται αυτό; Εγώ τον συγχαίρω τον κ. Χασαπόπουλο!».

Αναφορά έκανε και για το τηλεφώνημα στο δικηγόρο της αντί του Μάνου Δασκαλάκη μόλις το παιδί μπήκε στο Καραμανδάνειο.

«Είναι δυνατό να μη πάρεις αμέσως τον πατέρα του παιδιού σου ότι μπήκε στο νοσοκομείο; Να παίρνεις το δικηγόρο σου πρώτα; Υποτίθεται τρόμαξε τόσο πολύ που έφυγαν όπως ήταν από το σπίτι! Μετά από λίγο έφυγε να πάρει ρούχα! Το παιδί νοσηλευόταν και κάθισε η θεία και όχι ο πατέρας! Σε ποια ζυγαριά μπαίνουν αυτά τα δυο; Πως επιλέγουμε δηλαδή τη θεία αντί του πατέρα; Τι θα λέγαμε μετά αν πάθαινε κάτι το παιδί; Η μητέρα πήγε να πάρει τα πράγματα από το σπίτι, ο πατέρας είναι έξω γιατί δεν τον θέλει το παιδί και είναι μέσα η θεία;;;».

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version