Οι καταθέσεις των γιατρών άρχισαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας με κατηγορούμενη τη μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση της διευθύντριας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Μαρίας Ηλιοπουλου.
Η μάρτυρας κατέθεσε στη δίκη σχετικά με την ανακοπή που υπέστη η 9χρονη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο με τη μάρτυρα να λέει πως το παιδί δεν είχε σημάδια που να προμήνυαν το επεισόδιο που το οδήγησε σε εγκεφαλοπάθεια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η γιατρός είπε στην κατάθεση της πως μόλις εισήχθη στο νοσοκομείο η Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου 2021, επειδή είχε χάσει και τα αδελφάκια της, έτρεξαν αμέσως να κάνουν όλες τις εξετάσεις.
«Μέσα στις πρώτες ώρες είχε κάνει τις περισσότερες εξετάσεις, εξαιτίας της ευαισθησίας που είχαμε με το συγκεκριμένο παιδί» ανέφερε η μάρτυρας και τόνισε πως εκείνη την περίοδο λόγω κορονοιού τα μέτρα ήταν εξαιρετικά αυστηρά στο νοσοκομείο.
«Τα συμπτώματα ήταν αναφερόμενα»
Η μάρτυρας είπε πως η αιτία εισόδου ήταν η εκδήλωση σπασμών. «Ήταν μια χαρά το παιδάκι. Αναφερόμενα ήταν τα συμπτώματα» τόνισε η μάρτυρας προσθέτοντας πως έκαναν εγκεφαλογράφημα δύο φορές στο παιδάκι και δεν προέκυψε τίποτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η μάρτυρας τόνισε πως ένα επεισόδιο μπορεί να κρατήσει από 20 μέχρι 30 λεπτά.
«Υπάρχουν οι πυρετικοί σπασμοί που κρατούν 1-2 λεπτά – για τους γονείς μοιάζει δεκάλεπτο – και το παιδάκι επανέρχεται» τόνισε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Μπορούν οι σπασμοί να προκληθούν από εφιάλτη;
Μάρτυρας: Όχι.
Πρόεδρος: Έγιναν αιματολογικές εξετάσεις; Προέκυψε κάποιο εύρημα;
Μάρτυρας: Όχι. Υπάρχει η εξέταση cpk που στους σπασμούς βλέπουμε να ανεβαίνει η τιμή. Εδώ δεν ήταν ανεβασμένη.
Η ανακοπή…
Η μάρτυρας είπε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν η τυπική μάνα δίπλα στο παιδί της χωρίς κάτι περίεργο.
Πρόεδρος: Πότε μάθατε για την ανακοπή;
Μάρτυρας: Όταν γινόταν η ανάνηψη.
Πρόεδρος: Είναι πιθανό, σπάνιο; Που εντάσσεται αυτό το επεισόδιο;
Μάρτυρας: Ήταν αναπάντεχο και ανεξήγητο. Το παιδί έβλεπα Peppa, το παιδικό. Έφαγε απ’ έξω. Τίποτα δεν προμήνυε αυτή την εξέλιξη.
Εισαγγελέας: Όταν τα παιδιά κάνουν σπασμούς οι γονείς πως αντιδρούν;
Μάρτυρας: Πανικός. Τρέχουν απευθείας στο νοσοκομείο. Συνήθως όταν φτάνει πια το παιδί, είναι υπνηλικό μετά το επεισόδιο.
«Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί»
Η μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά πως κάτι δεν τους άρεσε. «Δεν έβγαινε κάτι στις εξετάσεις. Δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάτι» σημείωσε. «Αν και θα επέστρεφε στο σπίτι το Σαββατοκύριακο, ήρθε η μαμά της και είπε ότι έκανε εμετό. Σκεφτήκαμε μήπως κόλλησε κάτι και είπαμε να το δούμε. Αν ήταν άλλο παιδάκι ίσως δεν το κάναμε, αλλά συγχωρήστε μου την έκφραση. Ήταν ένα υπερπολύτιμο παιδί, είχαν χαθεί άλλο δυο» τόνισε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.
Αλ. Κούγιας: Είπατε ότι τίποτα δεν δικαιολογεί το επεισόδιο που ξεκίνησε από καρδιακή ανακοπή και κατέληξε σε εγκεφαλοπάθεια. Καρδιολόγος το είδε;
Μάρτυρας: Όχι δεν το είδε. Παιδοκαρδιολόγος υπάρχει μια στην Πάτρα, η κυρία Καρατζά. Κλείσαμε το ραντεβού και μας είπε ότι είχε δει το παιδί κάποια στιγμή.
Αλ. Κούγιας: Τους γονείς πόσες φορές τους είδατε;
Μάρτυρας: Την κατηγορούμενη μια φορά, που είδα το παιδί, και τον κ. Δασκαλάκη ποτέ.
Αλ. Κούγιας: Είστε κατηγορηματική ότι δεν συνέβη τίποτα που θα οδηγούσε το παιδί στο επεισόδιο;
Μάρτυρας: Έγιναν δύο καρδιογραφήματα, τόσες εξετάσεις…