Σάββατο, 28 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Δημαγωγοί, Πάγκαλοι και Πετσάλνικοι, αγύριστα κεφάλια.

Δημαγωγοί, Πάγκαλοι και Πετσάλνικοι, αγύριστα κεφάλια.

Τι καλό έχει η δημαγωγία; Εύκολη λαϊκή κατανάλωση. Άκοπη, δήθεν ανέξοδη, ακούγεται ευχάριστα και στοιχίζει,

 βάζει σε σειρά τα πρόβατα.

Τι κρύβει η δημαγωγία; Ότι κοστίζει πολύ, είναι πανάκριβη!!! Όχι για τον δημαγωγό αλλά για τα πρόβατα. Που μαθαίνουν να κυνηγούν το λάθος εχθρό, να μην σκέφτονται αλλά απλά να θυμώνουν εύκολα και επαρκώς. Μόλις χαμπαριάσουν πως λάθος στόχο κυνηγούν, ξαποσταίνουν και περιμένουν τον επόμενο εχθρό που θα τους σερβίρουν.

Έτσι τρώμε την αξία, την ψυχή της χώρας, δηλαδή των Ελλήνων. Ονομάσαμε τη δημαγωγία πολιτική και τα δανεικά ανάπτυξη. Και φτιάξαμε το Ελληνικό μοντέλο της ανευθυνότητας με καλοπέραση.

Φταίνε πάντα οι άλλοι, ο άνεμος για τις πυρκαγιές, οι Αλβανοί για τις ληστείες, οι κερδοσκόποι για τα επιτόκια, οι 5 νταβατζήδες για τα δεινά της χώρας. Και το αποκορύφωμα! Οι “ανθέλληνες” Γερμανοί, που δεν φτάνει που έκαναν όσα φρικτά όντως έκαναν στην Κατοχή, αλλά τώρα μας επιτίθενται, μας δυσφημούν, μας διαβάλουν και προσβάλλουν.

Ο Πετσάλνικος πρόεδρος της Βουλής κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στον Γερμανό πρέσβη και ο πάγκαλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξηγεί στο BBC πως οι Γερμανοί μας έκλεψαν τον χρυσό στην Κατοχή και άρα μας χρωστάνε.

Γιατί κινητοποιήθηκε η θεσμική Ελλάδα ; Για δημοσιεύματα ενός περιοδικού μετριοτάτης κυκλοφορίας, του FOCUS, που με πρόθεση ή χωρίς , έχει ανοίξει διάλογο για το πόσο διαχρονικά άχρηστοι είναι οι Έλληνες.

Κι εμείς που μας αρέσουν 25 χρόνια οι Γερμανοί που μας πληρώνουν, που μας στηρίζουν, επικροτούμε τη Μέρκελ που δηλώνει πως ασκείται κερδοσκοπία εις βάρος της Ελλάδας, που θέλουμε τα AUDI και τις BMW, τώρα θυμόσαστε πως η Φρειδερίκη ήταν στη Χιτλερική νεολαία.

Είμαστε χωριό; Είμαστε κομπλεξικοί; Το χάσαμε;

Η απάντηση είναι όχι σε όλα. Όχι, όχι, ,όχι.

Όμως η κυβέρνηση δεν αποφασίζει, δεν έχει σχέδιο διαπραγμάτευσης, δεν έχει συμμαχίες, ούτε συντονισμό. Όσα μέτρα κι αν πάρει λίγα θα φαίνονται, γιατί η δουλειά όλων των άλλων, εταίρων, αγορών, κερδοσκόπων κλπ. είναι να ζητάνε. Δική μας δουλειά είναι να αποφασίζουμε τι θα κάνουμε, πως θα διεκδικήσουμε τι θα δώσουμε για να πάρουμε. Δηλαδή τι μας συμφέρει.

Αυτή τη δουλειά η κυβέρνηση δεν την κάνει. Έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα, με την Ε.Ε. κεντρικά, με την Γερμανία και Γαλλία, με τις αγορές κλπ. Και φυσικά δεν γνωρίζει πότε και πως θα τα κλείσει.

Απότοκο αυτής της αμηχανίας είναι η στροφή από την πολιτική στη δημαγωγία. Συνταγή χιλιοδοκιμασμένη και εν πολλοίς πετυχημένη. Με δυο διαφορές.

Η πρώτη που κι ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε, πως με το χάλι μας έχουμε εκχωρήσει μέρος της εθνικής κυριαρχίας, αλλιώς δεν κάνουμε πια κουμάντο στο σπίτι μας και άρα η κάθε ανακολουθία, κορώνα ψεύτικη, κοστίζει ακριβά γιατί μεγαλώνει το λογαριασμό που θα πληρώσουμε.

Η δεύτερη και κυριότερη πως αυτή η κρίση είναι η ευκαιρία μας να αλλάξουμε λίγο μυαλά, νοοτροπίες, δηλαδή τη ρίζα, τα αίτια που μας έφεραν έως εδώ.

Όταν οι εκπρόσωποι μας αντί να δίνουν το παράδειγμα, βουτάνε πιο βαθιά, αδιόρθωτα, στο ψέμα της δημαγωγίας, τότε σου κόβονται τα πόδια, γιατί λιγοστεύει αν δεν τελειώνει η ελπίδα πως ναι κάτι μπορεί να αλλάξει για το καλύτερο.

Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε μας είπε ο πρωθυπουργός. Στον Πάγκαλο αντιπρόεδρο και στον Πετσάλνικο πρόεδρο τι έχει να πει;

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε