Δευτέρα, 9 Σεπτ.
24oC Αθήνα

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξανά στο εδώλιο για τους τρεις βιασμούς ανηλίκων – Σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξανά στο εδώλιο για τους τρεις βιασμούς ανηλίκων – Σήμερα η δίκη σε δεύτερο βαθμό
EUROKINISSI

Μετά από μία αναβολή που έλαβε τον περασμένο Νοέμβριο, είναι προσδιορισμένη για σήμερα Δευτέρα (09.09.2024) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών, η δίκη του ηθοποιού και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς ανηλίκων αγοριών.

Πρωτόδικα, ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για τους βιασμούς δύο 17χρονων, ωστόσο, το δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την έκδοση ετυμηγορίας από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Αντίθετα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης είχε αθωωθεί ομόφωνα για τον βιασμό ενός ενήλικα το 2018 (που δεν εμφανίστηκε καν στο δικαστήριο) και κατά πλειοψηφία για τον βιασμό 16χρονου το 2011.

Η Εισαγγελία Εφετών ωστόσο λίγες ημέρες μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησε έφεση, κρίνοντας πως θα πρέπει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης να δικαστεί εκ νέου και για την υπόθεση του 16χρονου. Λόγω αυτού, ο Δημήτρης Λιγνάδης δικάζεται για τρεις υποθέσεις βιασμού.

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, Αλέξη Κούγια, και μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την αναβολή της δίκης του, είχε τονίσει ότι έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και πως δεν είναι βιαστής, στάση που έχει τηρήσει εξαρχής, αρνούμενος τα όσα του αποδίδονται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις