Site icon NewsIT

Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα αναβολή στη δίκη για τους τρεις βιασμούς

09.09.2024 | 10:53
Δημήτρης Λιγνάδης: Νέα αναβολή στη δίκη για τους τρεις βιασμούς

Δίκη σε δεύτερο βαθμό του σκηνοθέτη και ηθοποιού Δημήτρη Λιγνάδη, που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε κάθειρξη 12 ετών για βιασμό δύο αγοριών ενώ αθωώθηκε από τις κατηγορίες για άλλους δύο βιασμούς, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024. (ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Δεύτερη αναβολή έλαβε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη για τους βιασμούς τριών ανήλικων αγοριών. Η νέα ημερομηνία έναρξης της δίκης ορίστηκε για τις 21 Μαρτίου 2025.

Η δίκη αναβλήθηκε λόγω κωλύματος ενός εκ των τριών μηνυτών, ο οποίος ήταν 16 ετών όταν καταγγέλλει πως έπεσε θύμα βιασμού από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, Δημήτρη Λιγνάδη.

Ο μηνυτής είναι κάτοικος εξωτερικού και λόγω της νέας εργασίας του, που άρχισε σήμερα δεν θα μπορούσε να παρασταθεί στη δίκη για ένα διάστημα έξι μηνών.

Σε πρώτο βαθμό ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για τους βιασμούς δύο 17χρονων, ωστόσο, το δικαστήριο του είχε χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την έκδοση ετυμηγορίας από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Νωρίτερα, κατά την είσοδό του στο Εφετείο, ο Δημήτρης Λιγνάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «είναι τραγικό και επικίνδυνο να θέλουμε να βάλουμε κάποιον φυλακή για βιασμό επειδή τον αντιπαθούμε, επειδή μάς έχει πικράνει, επειδή δεν μας φέρθηκε σωστά και επειδή δεν μας εξυπηρέτησε. Είναι βαθύτατα προσβλητικό για τα πραγματικά θύματα των βιασμών».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version