Πέμπτη, 1 Αυγ.
32oC Αθήνα

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Καινοτόμες κοινωνικές δράσεις και μέριμνα για τους ηλικιωμένους

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Καινοτόμες κοινωνικές δράσεις και μέριμνα για τους ηλικιωμένους

Την προσοχή του στην τρίτη ηλικία στρέφει ο δήμος Αγίας Βαρβάρας, με σημαντικές και κοινωνικές δράσεις που σχεδιάστηκαν από τη δημοτική Αρχή, αξιοποιώντας πρόγραμμα του ΟΧΕ Δυτικής Αθήνας.

Στόχος είναι η παροχή της μέγιστης φροντίδας προς αυτή την κατηγορία των δημοτών, ενώ έτσι διευρύνεται και ενισχύεται το δίκτυο των πολύχρονων κοινωνικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, στην ανάπτυξη αυτής της κοινωνικής πολιτικής του δήμου Αγίας Βαρβάρας, προβλέπονται:

– Φυσικοθεραπεία σε οργανωμένο δημοτικό φυσικοθεραπευτήριο και κατ’ οίκον, για τους πολίτες με ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα ή ανασφάλιστους.

– Εργοθεραπεία σε σύγχρονες εγκαταστάσεις και κατ’ οίκον, με έμφαση στα άτομα με αναπηρία.

– Επέκταση των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι» με τη συνδρομή νοσηλευτή πανεπιστημιακού επιπέδου και με επισκέπτη υγείας.

– Εξοικείωση των ηλικιωμένων στη χρήση υπολογιστών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών μέσων, με στόχο τη μη περιθωριοποίησή τους και τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

– Δράσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας.

Όλα τα παραπάνω θα υποστηρίζονται από εξειδικευμένους επιστήμονες, όπως κοινωνικούς λειτουργούς, εργοθεραπευτή, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας και επιστήμονα της πληροφορικής.

Η υποδοχή των αιτημάτων θα γίνεται στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, δηλαδή στο ΚΑΠΗ (Καλαντζάκου 7) στο Κέντρο Φιλίας και Αλληλεγγύης (Ηρακλείου 20) και στο Δημαρχείο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις