Κυριακή, 20 Οκτ.
19oC Αθήνα

Δημόσιο: Έρχεται και νέα αξιολόγηση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέντε βασικές αλλαγές έρχονται στο Δημόσιο και αφορούν σε όλα τα κλιμάκια των υπαλλήλων. Οι αλλαγές έρχονται μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Μέχρι τα τέλη του Απριλίου θα ολοκληρωθεί η επιλογή των γενικών Διευθυντών του Δημοσίου με βάση το νέο σύστημα επιλογής με την σχετική προκήρυξη να δίδεται στη δημοσιότητα τις ερχόμενες ημέρες. Η επιλογή θα γίνει από το Ειδικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή του ΑΣΕΠ.
Θα δοθεί στο ΑΣΕΠ εντολή κατάρτισης του πίνακα των υπαλλήλων με προσόντα, ένας πίνακας στον οποίο θα μπορούν να συμμετάσχουν και καθηγητές πανεπιστημίου.
Στις αρχές του καλοκαιριού θα συγκροτηθούν τα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων κάθε υπουργείου με τη συμμετοχή των Γ.Γ. για την επιλογή των διευθυντών. Η επιλογή θα γίνει με μοριοδότηση και συνέντευξη.
Αρχές Σεπτεμβρίου θα αντικατασταθούν οι γενικοί γραμματείς από τους νέους διοικητικούς γραμματείς με βάση το μητρώο των επιτελικών στελεχών που θα έχει καταρτιστεί ως τότε.
Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.
Σε εφαρμογή θα τεθεί το 2017 νέα αξιολόγηση των υπαλλήλων με βάση το νέο σύστημα (από προϊστάμενους και συναδέλφους, αλλά και από πολίτες) με στόχο τη δημιουργία οργανογραμμάτων βάσει των οποίων θα “χτιστεί” το σύστημα κινητικότητας των υπαλλήλων.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε