Τακτική ... κατενάτσιο για πολιτικούς και όχι μόνο λόγους ακολουθεί η κυβέρνηση σε ότι αφορά στις απολύσεις υπαλλήλων του Δημοσίου. Ήδη έχει δοθεί μια παράταση για τις πρώτες απολύσεις μέσα στο 2013, ενώ φαίνεται ότι θα ζητηθεί νέα μετάθεση της προθεσμίας του Ιουνίου για αργότερα.
Η χώρα μας έχει αναλάβει δέσμευση, έχει συμφωνήσει με απλά λόγια, για 4.000 απολύσεις μέσα στο 2013. Η δέσμευση μάλιστα έλεγε ότι οι πρώτες απολύσεις θα γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου, αλλά αυτή η προθεσμία έχει ήδη χαθεί. Μάλιστα μέχρι τα τέλη του Μαΐου έπρεπε να είχε παρουσιαστεί η λίστα με τους προς συγχώνευση οργανισμούς. Ούτε καν αυτό δεν έγινε και έτσι όλα δείχνουν ότι πολύ απλά η χώρα δεν είναι σε θέσει να βρει, τουλάχιστον με αξιοκρατικές διαδικασίες, τους 2.000 πρώτους υπαλλήλους που θα απολυθούν.
Έτσι απ[‘ το Μέγαρο Μαξίμου βγαίνει η πληροφορία (διαρρέεται δηλαδή) ότι και αυτό το ζήτημα το έχει αναλάβει ο Α. Σαμαράς που θα ζητήσει νέα, μικρή, παράταση απ’ τους επικεφαλής της τρόικας σε ότι αφορά στο πρώτο “πακέτο απολύσεων, των 2.000 δηλαδή που έπρεπε να γίνουν μέσα στον Ιούνιο.
Αυτό για δύο λόγους όπως θα υποστηρίξει η ελληνικής πλευρά. Πρώτον να μην υπάρξει κοινωνική αναστάτωση στην αρχή της τουριστικής περιόδου που είναι πολύ κρίσιμη για τη χώρα και δεύτερον για να μπορέσει η κυβέρνηση να προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το σχέδιο αναδιάρθρωσης των δομών του Δημοσίου έτσι ώστε να προκύψουν οι συνολικές απολύσεις που πρέπει να γίνουν στο δημόσιο.
Διαβάστε επίσης:
Δημόσιο: από ΕΡΤ και αμυντική βιομηχανία οι περισσότερες απολύσεις το 2013