Με την τρόικα να γυρνάει την πλάτη στις απολύσεις και να στρέφει το βλέμμα της στα οικονομικά η αναταραχή στο Δημόσιο και ειδικά στους ΟΤΑ δεν λέει να κοπάσει.
Όλα δείχνουν ότι η τρόικα επιμένει να μην δέχεται τις μισές απολύσεις που προτείνει η ελληνική πλευρά και δια των καθυστερήσεων στέλνει μήνυμα για απολύσεις από άλλες δεξαμενές που μέχρι τώρα δεν είχε “πειράξει” η κυβέρνηση.
Η τρόικα διαμηνύει ότι δεν δέχεται να προσμετρηθούν στις απολύσεις ούτε οι συμβασιούχοι που με δικαστικές αποφάσεις παραμένουν στο Δημόσιο, ούτε όμως και οι όποιοι υπάλληλοι απολυθούν από την αμυντική βιομηχανία.
Έτσι μιλάμε ήδη για ένα κενό 1.500 ως 1.700 ατόμων που πρέπει να απολυθούν από το Δημόσιο μέχρι τα τέλη του χρόνου.
Το υπουργείο λοιπόν έχει έτοιμα τα εναλλακτικά σχέδια. Ήδη έχουν ενημερωθεί όλοι οι υπουργοί να ξεκαθαρίσουν άμεσα, μέσα στον Νοέμβριο την κατάσταση στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού και Δημοσίου Δικαίου που εποπτεύονται από τα υπουργεία τους, ώστε να προκύψουν συγχωνεύσεις και λουκέτα.
Πρώτοι, ψηλά στη λίστα οι ΟΤΑ με τον υπουργό αναπληρωτή Λ. Γρηγοράκο να ξεκαθαρίζει χθες ότι εάν δεν αρκέση η κινητικότητα και χρειαστούν απολύσεις τότε αυτές θα προκύψουν από Νομικά Πρόσωπα και Α.Ε. Των ΟΤΑ που θα κλείσουν και οι υπάλληλοι θα απολυθούν.
Παράλληλα με απόφαση δικαστηρίου 600 συμβασιούχοι ενώ αναγνωρίστηκε ότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν ζητήθηκε να παραμείνουν στις θέσεις τους και έτσι άνοιξε ο δρόμος απολύσεων 4.000 ως 5.000 συμβασιούχων.
Διαβάστε επίσης: