Συμβαίνει τώρα:
Καραμπόλα με επτά οχήματα στον Περιφερειακό Θεσσαλονίκης
Ελλάδα

Διόδια: Ανατροπή! Τέλος τα ταμεία στα διόδια – Πως θα πληρώνουμε για τις διαδρομές

- Πληρωμή με ειδικό μηχάνημα ή ακόμη και από το κινητό - Από το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα στα διόδια - Μέσα στο 2018 θα εφαρμοστεί πρώτα στην Εγνατία οδό - Το σύστημα θα εγκατασταθεί σε πρώτη φάση μόνο στις εθνικές οδούς

Τα πάνω κάτω σε όσα γνωρίζουμε για τα διόδια, τουλάχιστον έτσι όπως γνωρίζουμε σήμερα τον τρόπο πληρωμής.

Τα ταμεία ουσιαστικά θα καταργηθούν πλην εκείνων που θα υπάρχουν για την έκδοση των ειδικών μηχανημάτων, ενώ οι πολίτες θα έχουν και εναλλακτικούς τρόπους χρέωσης.

Ακόμη και μέσω του κινητού θα μπορεί κάποιος να περάσει τους σταθμούς διοδίων, κατεβάζοντας την ειδική εφαρμογή που θα υπάρξει.

DIODIA

Τι αλλάζει στα διόδια

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του ΑΝΤ1 μέχρι το τέλος του έτους θα γίνει ο διαγωνισμός για το νέο σύστημα διοδίων.

Στόχος είναι σε πρώτη φάση μέσα στο 2018 να ξεκινήσει η εφαρμογή του πρώτα από την Εγνατία Οδό. Στη συνέχεια το σύστμα θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα εθνικά δίκτυα.

Οι χρεώσεις θα γίνονται με βάση τα χιλιόμετρα που θα διανύει κάθε οδηγός.

DIODIA

Το ειδικό μηχάνημα θα καταγράφει την είσοδο στην οδό και στην έξοδο μέσω του ειδικού μηχανήματος ή του κινητού θα γίνεται η χρέωση.

Όπως είπε ο υπουργός θα υπάρξει μέριμνα και για τις μικρές αποστάσεις, οι οποίες γίνονται από κατοίκους των περιοχών όπου βρίσκονται οι σταθμοί. Σε αυτές τις περιπτώσεις η χρέωση θα γίνεται με εκπτώσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=w8r8LUI-074

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χανιά: Δεν αποκάλυψε τον «μηχανισμό θανάτου» η νεκροψία – νεκροτομή στον 19χρονο αθλητή των πολεμικών τεχνών
«Ο εγκέφαλος, που εν προκειμένω είναι το όργανο που έχει δεχτεί το χτύπημα, μετά από τόσες μέρες στη ΜΕΘ, έχει υποστεί νέκρωση» είπε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης
Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων