Ελλάδα

Δίπλωμα οδήγησης από 17 ετών! Πως θα μπορούν να πάρουν το τιμόνι οι ανήλικοι

- Στο τιμόνι από τα 17 τους έτη θα μπορούν να είναι οι οδηγοί - Πότε θα εκδίδεται το δίπλωμα οδήγησης και ποια θα είναι η διαδικασία - Οι αλλαγές που προβλέπονται από το νομοσχέδιο

Από τα 17 έτη θα μπορούν να είναι στο τιμόνι οι οδηγοί, αλλά υπό προϋποθέσεις. Το δίπλωμα οδήγησης θα εκδίδεται στα 18, αλλά οι ανήλικοι θα μπορούν να πάρουν το αυτοκίνητο στα χέρια τους παρουσία ενός ενηλίκου.

Το νομοσχέδιο με τις αλλαγές στα διπλώματα έχει και την πρόβλεψη για αλλαγή στο ηλικιακό όριο από το οποίο επιτρέπεται η οδήγηση.

Έτσι θα μπορούν να πάρουν το τιμόνι και άτομα ηλικίας 17 ετών συνοδεία ενός ενηλίκου που απαραιτήτως θα πρέπει να είναι μαζί τους την ώρα που οδηγούν.

Οι ανήλικοι οδηγοί για να πιάσουν το τιμόνι στα χέρια τους θα πρέπει να περάσουν πρώτα από θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση, ενώ το κανονικό δίπλωμα θα εκδίδεται όταν “κλείσουν” τα 18 και πάλι μετά από πρακτική εξέταση.

Το σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης

Το λεγόμενο σύστημα συνοδευόμενης οδήγησης προβλέπει για άτομα 17 ετών εκπαίδευση από ειδικό εκπαιδευτή, η διεξαγωγή θεωρητικής εκπαίδευσης και η βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Μεταφορών.

Ο ανήλικος θα έχει τη δυνατότητα πριν τα 18 έτη να οδηγεί για διάστημα έξι μηνών ή 100 ωρών, εκ των οποίων οι 10 μπορούν να πραγματοποιηθούν μια ώρα μετά τη δύση του Ηλίου.

Όταν ο υποψήφιος συμπληρώσει τα 18 έτη του θα δίνει τις εξετάσεις που προβλέπονται για την απόκτηση κανονικού διπλώματος.

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα
Κατοικήθηκε έως το τέλος της μυκηναϊκής εποχής (1680 - 1180 π.Χ.) και κυριάρχησε στη Μεσσηνία πριν από την ανάπτυξη του Ανακτόρου του μυθολογικού βασιλιά Νέστορα
«Ξαναζωντανεύει» ο αρχαιολογικός χώρος της Περιστεριάς στη Μεσσηνία – Ταξίδι στην εποχή του «σοφού» βασιλιά Νέστορα