Site icon NewsIT
07:33 | 30.07.13

ΔΝΤ: απολύσεις άμεσα στο Δημόσιο – Εκβιάζουν με την επόμενη δόση

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Newsit Newsroom

- Ανοιχτή παρέμβαση Λαγκάρντ για απομάκρυνση “μη επαρκούς” προσωπικού από το Δημόσιο - Δεν συμβαδίζουν με τα προβλήματα της Ελλάδας οι αλλαγές στο Δημόσιο λέει το ΔΝΤ - Απολύσεις εδώ και τώρα ζητούν οι δανειστές για να συνεχίσουν τη χρηματοδότηση

Με το καρότο και το μαστίγιο αντιματώπισε για ακόμη μια φορά το ΔΝΤ τη χώρα. Η επικεφαλής Κριστίν Λαγκάρντ έδωσε εύσημα για την προσπάθεια της χώρας, ωστόσο υπογράμμισε ταυτόχρονο ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αναγκαίες «μεγαλύτερες προσπάθειες, που παραμένουν το κλειδί για την οικονομική ανάκαμψη και διαρκή ανάπτυξη», όπως τόνισε.

Λαγκάρντ: να συνεχιστούν οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο

Μετά τη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, κατά την οποία εγκρίθηκε η δόση του 1.72 δις. ευρώ, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε ότι πρέπει να συνεχιστούν οι θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, υπογραμμίζοντας ότι «οι (ελληνικές) αρχές λαμβάνουν διαρθρωτικά μέτρα για την επίτευξη του φιλόδοξου στόχου για μηδενικό πρωτογενές ισοζύγιο το 2013. Βαθύτερες μεταρρυθμίσεις του δημόσιου τομέα είναι ζωτικής σημασίας για να ολοκληρωθεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή».

“Να απομακρυνθεί το μη επαρκες προσωπικό”

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ μάλιστα οι αλλαγές στο Δημόσιο δεν συμβαδίζουν με το πρόβλημα της χώρας τονίζοντας μάλιστα ότι οι βαθύτερες μεταρρυθμίσεις στον δημόσιο τομέα είναι «ζωτικής σημασίας για να ολοκληρωθεί η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και το πρόγραμμα να προχωρήσει με την ευρεία στήριξη της κοινής γνώμης».

Προχωρώντας ακόμη ένα βήμα παραπ΄’ερα η κ. Λαγκάρντ τόνισε ότι πρέπει να απομακρυνθεί το προσωπικό που χαρακτήρισε μη επαρκές.

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε επίσης ότι για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης των εσόδων πρέπει να γίνουν περισσότερα, όπως και για τη μεταρρύθμιση της φορολογίας εισοδήματος, προσθέτοντας ότι θα είναι σημαντικό να αποφευχθούν αλλαγές στη φορολογική πολιτική που υπονομεύουν τα έσοδα. «Με δεδομένη την αργή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις της δημόσιας διοίκησης, οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην εξασφάλιση της εξόδου από ανειδίκευτο προσωπικό για να δημιουργηθεί χώρος ώστε να προσληφθεί νέο προσωπικό με τα κατάλληλα προσόντα» ανέφερε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «ευρύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις πρέπει να επιταχυνθούν για να δοθεί ώθηση στην παραγωγικότητα και την ανάπτυξη. Και επείγοντα μέτρα πρέπει να ληφθούν για να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με τη διάρθρωση και τη διακυβέρνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων, καθώς και τη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς του».

Η κ. Λαγκάρντ πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ότι «σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ιδίως μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «το δημόσιο χρέος αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και την επόμενη δεκαετία. Οι διαβεβαιώσεις από τους Ευρωπαίους εταίρους ότι θα εξετάσουν περαιτέρω μέτρα και βοήθεια, αν χρειαστεί, για να μειωθεί το ελληνικό χρέος σε σημαντικά επίπεδα, κάτω από 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022 και που εξαρτάται από την πλήρη εφαρμογή όλων των προϋποθέσεων που περιέχονται στο ελληνικό πρόγραμμα, είναι ευπρόσδεκτες».

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται καυτός Αύγουστος στην Υγεία! Πότε αλλάζουν νοσοκομεία – Πότε φεύγουν οι εργαζόμενοι

Δημόσιο: απολύσεις με “ξαφνικό θάνατο” επιχειρήσεων και οργανισμών

Η θύελλα έρχεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις που βρίσκονται σε συνθήκες “κοινωνικού αυτοματισμού”

Πόρτα εξόδου για 9.820 δημοσίους υπαλλήλους – Από ποια υπουργεία φεύγουν

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version