Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη – Αλέξης Κούγιας: Σκληρή ανακοίνωση για τους δικηγόρους των κατηγορουμένων

«Πληροφορήθηκα τις θριαμβευτικές δηλώσεις των δικηγόρων κάποιων κατηγορουμένων μετά τη διαδικασία αναγνώρισης και δεν μπορώ να αντιληφθώ για ποιο λόγο οι εκλεκτοί συνάδελφοί μου θριαμβολογούν» αναφέρει ο Αλέξης Κούγιας σε επίσημη δήλωσή του.

Αφορμή οι τελευταίες εξελίξεις για την δολοφονία στη Θεσσαλονίκη, με τους φίλους του αδικοχαμένου 19χρονου να μην αναγνωρίζουν -ως τώρα- κάποιον από τους κατηγορούμενους ως αυτόν ή αυτούς που κατάφεραν τα θανατηφόρα χτυπήματα στον Άλκη.

Και συνεχίζει ο Αλέξης Κούγιας:

«Αντιλαμβάνομαι ως δικηγόρος που σέβεται το τεκμήριο αθωότητος ότι αναζητούν μια ελάχιστη υπερασπιστική βάση για να αρθρώσουν έναν ευπρεπή υπερασπιστικό λόγο γι’ αυτούς τους στυγνούς εγκληματίες που αφαίρεσαν με τον πλέον σκληρό τρόπο τη ζωή του Αλκιβιάδη και προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη ζωή και των δυο νεαρών παιδιών, που σήμερα τους είδαν απέναντί τους.

Θέλω να τους κάνω μια ερώτηση: Δηλαδή, τι περίμεναν;

Την ώρα που 12 στυγνοί εγκληματίες με δρεπάνια, με σκεπάρνια, με μαχαίρια καραμπίτ τους έσφαζαν και τους χτυπούσαν με σιδερένιους λοστούς να έχουν την δυνατότητα να αναγνωρίσουν κάποιον;

Γιατί θριαμβολογούν;

Αφού όλοι όσοι συμμετείχαν και μόνο γιατί ήταν εκεί θα καταδικαστούν για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Αυτό δέχεται κι ο Ποινικός Κώδικας.

Σε λίγο που θα καθαρίσει το μυαλό τους, κι αν όχι τώρα στο δικαστήριο, θα πουν την αλήθεια για να βελτιώσουν τη θέση τους. Η δυσκολία δεν είναι στην τηλεόραση, η δυσκολία είναι ενώπιον της δικαιοσύνης και ειδικά ενώπιον του δικαστηρίου.

Λυπάμαι που πρέπει να κάνω αυτές τις δηλώσεις, αλλά υπάρχουν και δυο γονείς που δεν μπορούν να ακούνε και να διαβάζουν κάθε ημέρα ότι το σφαγμένο και με πολτοποιημένο το κεφάλι του παιδί τους, ούτε το μαχαίρωσε, ούτε το χτύπησε έστω κι ένας απ’ αυτούς τους 12 εγκληματίες».

Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού στα Τέμπη - «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
«Ζήτησα από γιατρό τις αξονικές και μου είπε ότι “το παιδί είναι μη διακομίσιμο και μη αναστρέψιμο” – “κι εγώ είμαι η μάνα του” του είπα και μου τα έδωσε» αποκαλύπτει η μητέρα του Γεράσιμου
Ο Γεράσιμος, πολυτραυματίας των Τεμπών
Η συγκινητική ανακοίνωση των συνεργατών του Αλέξη Κούγια - «Βρισκόμαστε στο πλευρό του με την ίδια μαχητικότητα που μας έχει μεταλαμπαδεύσει»
«Σταθερή και ακλόνητη επιθυμία του επικεφαλής του γραφείου μας, είναι και θα είναι η απρόσκοπτη λειτουργία αυτού και η διαρκής υποστήριξη των ανθρώπων που το εμπιστεύονται»
Ο Αλέξης Κούγιας
Συγγενείς θυμάτων στο Μάτι: Γιατί δεν θα παρευρεθούμε οργανωμένα στα συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη
«Συμπαραστεκόμαστε σε όσους αγωνίζονται για τη δικαίωση των θυμάτων τους, έστω και αν ο δικός μας δρόμος μέχρι σήμερα υπήρξε μοναχικός και δύσκολος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση
Συλλαλητήριο για την τραγωδία στα Τέμπη