Site icon NewsIT

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, οι 2 κατηγορούμενοι

31.07.2024 | 13:55
Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Αθώοι, λόγω αμφιβολιών, οι 2 κατηγορούμενοι

Αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τα δύο αδέλφια που κατηγορούνταν για την δολοφονία τον Απρίλιο του 2021 του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο.

Ο 49χρονος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κατά πλειοψηφία (5 – 2), μειοψηφούντων του προέδρου και της εξ αριστερών συνέδρου, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι πρέπει, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας, να κηρυχθεί ένοχος για άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία και οπλοφορία και αθώος για οπλοχρησία.

Κατά πλειοψηφία (6 – 1) κηρύχθηκε αθώος αθώος και ο 41χρονος κατηγορούμενος, μειοψηφούσης της εξ αριστερών συνέδρου.

Αντίθετα, την ενοχή των δύο κατηγορουμένων είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας του ΜΟΔ, η οποία εμφανίστηκε πεπεισμένη πως αυτός που πυροβόλησε τον δημοσιογράφο ήταν ο 41χρονος κατηγορούμενος, ενώ στον 49χρονο απέδωσε ρόλο άμεσου συνεργού στην ανθρωποκτονία.

Η εισαγγελική λειτουργός επισήμανε μάλιστα πως η δολοφονία του δημοσιογράφου «δεν είναι μια απλή ανθρωποκτονία αλλά μια ανθρωποκτονία στο πλαίσιο του οργανωμένου εγκλήματος».

«Ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω» – «Έχουμε υπομονή»

Μετά το πέρας της δίκης η σύζυγός Στάθα Αλεξανδροπούλου, δήλωσε πως σέβεται την ελληνική δικαιοσύνη και σημείωσε πως όποια και να ήταν η απόφαση «ο Γιώργος δεν γυρίζει πίσω».

«Σήμερα ακούσαμε το αποτέλεσμα της δικής για τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Γιώργου. Το αποτέλεσμα ήταν αθωωτικό. Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, όλες τις αρχές του τόπου. Ευχαριστούμε πολύ για την διεξαγωγή της δίκης, τόσο τον κ. Ξυλουργίδη που θεωρώ ότι έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, όσο και την κ.Παυλέα και τον κ. Χαριτάτο, οι οποίοι ήταν οι δικηγόροι της μαμάς και της αδερφής του Γιώργου. Ευχαριστούμε τους αντίδικους για την διεξαγωγή της δίκης και συνεχίζουμε παρακάτω τις ζωές μας από εδώ και σήμερα» σημείωσε.

Συμπλήρωσε, δε, πως: «Δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαίωση στον θάνατο, άρα δεν μπορώ να σας πω τίποτα. Ο Γιώργος δεν γυρνάει πίσω και αυτό ήταν κάτι που λέω από την πρώτη στιγμή και ώσπου να πεθάνω. Δεν θα ένιωθα κάτι διαφορετικό εάν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Για μένα ο Γιώργος λείπει από δίπλα μας, από την ζωή μας, από το παιδί μας, από την οικογένειά μας, από την αγκαλιά μου. Η κοινωνία, η πολιτεία θεωρώ ότι πρέπει να κάνει το χρέος της και θα το κάνει». 

Η αδερφή του Γιώργου Καραϊβάζ σημείωσε: «Σεβόμαστε την απόφαση της δικαιοσύνης. Θα περιμένουμε όμως. Έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί».

Τέλος, ο δικηγόρος δήλωσε: «Το κράτος δικαίου είναι σε ανοιχτό πόλεμο με το οργανωμένο έγκλημα. Έχουμε θύμα έναν δημοσιογράφο, δεν μπορούν να μένουν σκιές, υπονοούμενα και γκρίζες ζώνες. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δεν γυρίζει πίσω. Είναι όμως ένα σύμβολο ενός ανθρώπου που έπεσε στο καθήκον, γιατί η όσμωση θανάτου του οργανωμένου εγκλήματος, της ελληνικής μαφίας και τα παρακλάδια που αυτοί έχουν και πληρώνουν αδρά ενήργησαν αστραπιαία, θέλοντας να του κλείσουν το στόμα. Αυτό είναι μια κοινή παραδοχή που δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version