Σάββατο, 7 Σεπτ.
28oC Αθήνα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Να ασκηθεί έφεση στην αθώωση των κατηγορούμενων ζητά η οικογένεια του δημοσιογράφου

Δολοφονία Καραϊβάζ: Να ασκηθεί έφεση στην αθώωση των κατηγορούμενων ζητά η οικογένεια του δημοσιογράφου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi - ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Δεν αιτιολογείται η κρίση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Εκτίμησε λανθασμένα το αποδεικτικό υλικό», κατέθεσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Γιώργου Καραϊβάζ για τη δολοφονία του που έγινε τον Απρίλιο του 2021 έξω από το σπίτι του στον Άλιμο.

Έφεση κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου (ΜΟΔ) που αθώωσε τους δύο αδελφούς – κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, αιτούνται η μητέρα και η αδελφή του δημοσιογράφου.

Οι συνήγοροι των γυναικών με την αίτηση που κατέθεσαν στην Εισαγγελία Εφετών υποστήριξαν πως η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου όπου αθώωσε τους δύο κατηγορουμένους, ήταν λάθος και δεν εξετάστηκε επαρκώς το αποδεικτικό υλικό.

Η Εισαγγελέας της Έδρας του ΜΟΔ είχε προτείνει να καταδικαστούν οι δύο κατηγορούμενοι και στην δευτερολογία της.

Αυτόπτες μάρτυρες αναγνώρισαν πως οι δύο αδελφοί ήταν οι δράστες της δολοφονίας, αναφέρει η αίτηση.

Οι αστυνομικοί που εξέτασαν το βιντεοληπτικό υλικό και ο μάρτυρας οδηγός που είδε τους δράστες να παραβιάζουν το stop, κατέθεσαν επίσης ότι οι δύο κατηγορούμενοι ταιριάζουν σωματικά με τους δράστες.

Η αίτηση των συνηγόρων

«Καταθέσαμε αίτηση για άσκηση έφεσης κατά της υπ΄αριθμ. 1328/31-07-2024 απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για λογαριασμό της μητέρας του Γιώργου Καραϊβάζ, Παναγιώτας Καραϊβάζ και της αδελφής του Ανατολής (Λίτσας) Καραϊβάζ.

Εκείνες όπως κι εμείς πειστήκαμε για την ενοχή των κατηγορουμένων. Η όποια ενοχή προέκυψε ακράδαντα από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, τα ψεύτικα άλλοθι των κατηγορουμένων καθώς και τις ψευδείς καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Όμως έγινε εσφαλμένη εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού και λήφθηκε μια απόφαση άνευ επαρκούς κι εμπεριστατωμένης αιτιολογίας η οποία πάσχει στο εσωτερικό της από αντιφάσεις.

Ζητήσαμε λοιπόν να ασκηθεί έφεση κατά της υπ΄αριθμ. 1328/2024 απόφασης του ΜΟΔ Αθηνών και να εκδικασθεί εκ νέου η υπόθεση και να διερευνηθεί εις βάθος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών και να επιβληθεί στους κατηγορούμενους η αρμόζουσα ποινή για τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συναυτουργία καθώς και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε γιατί ήταν σταθερά ανένταχτος κι αδιαπραγμάτευτος. Δολοφονήθηκε γιατί ήταν Δημοσιογράφος μέχρι το μεδούλι», αναφέρουν σε δηλωσή τους οι δύο εκ των συνηγόρων Ροή Παυλέα και Σπύρος Χαριτάτος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις