Ελλάδα

Δυο ταυτόχρονες συσκέψεις της τρόικας για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στα ασφαλιστικά ταμεία!

Επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα η συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, στο κτίριο της οδού Σταδίου, εμπειρογνωμόνων του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας με στελέχη των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, για το ζήτημα της νέας ρύθμισης για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Νωρίτερα, υπήρξε για το ίδιο θέμα συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, Πάνο Τσακλόγλου, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας συμμετέχουν και οι διοικητές του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος και του ΟΑΕΕ, Γεωργία Κοτίδου.

Η χθεσινή συνάντηση απέβη άκαρπη, καθώς οι δυο οι πλευρές -ενώ συγκλίνουν στην αναγκαιότητα μιας νέας ρύθμισης καθώς και στην ενιαίας αντιμετώπισης με κοινό μηχανισμό είσπραξης- εκφράζουν διαφορετικές απόψεις για το περιεχόμενο της ρύθμισης.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό δόσεων και χαμηλό ύψος της μηνιαίας δόσης, επικαλούμενη το μεγάλο ύψος των συνολικών οφειλών, οι οποίες αγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ, το μεγάλο αριθμό οφειλετών και την «ακραία», όπως τη χαρακτηρίζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία λόγω της παρατεταμένης ύφεσης.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών εκφράζουν φόβους, ότι μια ρύθμιση με μεγάλο αριθμό δόσεων και παρατεταμένο χρόνο αποπληρωμής μπορεί να λειτουργήσει αντίθετα και να διευρύνει αντί να μειώσει τη μαύρη τρύπα των ασφαλιστικών Ταμείων.

Αυτή την ώρα, επίσης, άλλο κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της τρόικας συναντάται, στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Πειραιώς, με τη γενική γραμματέα του υπουργείου ‘Αννα Στρατινάκη, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται οι πολιτικές που σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Όχι” σε μειώσεις φόρων, ρυθμίσεις δανείων και χρεών στο Δημόσιο – Η τρόικα είπε “ναι” μόνο στις απολύσεις στο Δημόσιο

Κουβέλης: Η ελληνική κοινωνία εξάντλησε τα όριά της, δεν αντέχει άλλα μέτρα – Πολιτική

Απολύσεις στο Δημόσιο: Γιατί επιμένει τόσο η τρόικα; Ποιοί έχουν μετρήσει 7.200 επίορκους; – Ελλάδα

Δημόσιο: “ανακάλυψαν” 7.200 υπαλλήλους για … απόλυση! – Ελλάδα

Η τρόικα θέλει κατασχέσεις και όχι περισσότερες δόσεις στην εφορία – Οικονομία

 

Ελλάδα

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χανιά: Δεν αποκάλυψε τον «μηχανισμό θανάτου» η νεκροψία – νεκροτομή στον 19χρονο αθλητή των πολεμικών τεχνών
«Ο εγκέφαλος, που εν προκειμένω είναι το όργανο που έχει δεχτεί το χτύπημα, μετά από τόσες μέρες στη ΜΕΘ, έχει υποστεί νέκρωση» είπε ο ιατροδικαστής Κρήτης, Αντώνης Παπαδομανωλάκης
Το Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων
Έρχεται η εφαρμογή eVivlio με δωρεάν λογοτεχνικά ηχητικά βιβλία για όλους – Γνωστοί καλλιτέχνες δανείζουν τις φωνές τους
Η εφαρμογή είναι σχεδιασμένη για να είναι φιλική στον χρήστη και θα είναι ανοιχτή για όλους τους πολίτες, χωρίς να απαιτείται σύνδεση σε λογαριασμό
Βιβλία
Από ακατάσχετη αιμορραγία ξεψύχησε η 44χρονη που δολοφονήθηκε άγρια από τον σύζυγό της στη Σίνδο - «Δεν μάλωναν ποτέ»
Ο 53χρονος με ένα μαχαίρι κατέσφαξε την 44χρονη και στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Οι κόρες τους έλειπαν από το σπίτι τη στιγμή του φονικού. Τι λένε συγγενείς και γείτονες στο newsit.gr
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη