Προθεσμία έως τη Δευτέρα 3 Ιουλίου έχουν οι ενδιαφερόμενοι για να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα αναβάθμισης δεξιοτήτων εργαζομένων «Πάω Μπροστά» της ΔΥΠΑ.
Η αίτηση γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο voucher.gov.gr, μέσω του link «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση», με τους κωδικούς TAXISnet, ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η δράση δίνει τη δυνατότητα σε 150.000 μισθωτούς εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα να αποκτήσουν ή να αναβαθμίσουν τις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητές τους και υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης-NextGenerationEU, ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ.
Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ένα πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, διάρκειας 80 ωρών και, κατόπιν, συμμετέχουν σε εξετάσεις ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης.
Κάθε εργαζόμενος που ολοκληρώνει το πρόγραμμα της επιλογής του και συμμετέχει επιτυχώς στις εξετάσεις πιστοποίησης, λαμβάνει εκπαιδευτικό επίδομα, ύψους 5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης, δηλαδή συνολικά 400 ευρώ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) και διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας, η ΔΥΠΑ προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης, από τα οποία μπορούν να επιλέξουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προφίλ τους.
Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης, όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η προθεσμία για την έναρξη προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων λήγει στις 31 Ιουλίου 2023, ενώ η προθεσμία για την ολοκλήρωση της δράσης λήγει στις 15 Σεπτεμβρίου 2023.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν το dypa.gov.gr, μέσω του συνδέσμου: Προγράμματα κατάρτισης σε ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες για 150.000 εργαζόμενους.