Ελλάδα

ΕΑΠ: Δωρεά διαγνωστικών τεστ κορονοϊού σε πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) προχώρησε στην προμήθεια διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού προς τα πανεπιστημιακά μικροβιολογικά εργαστήρια όλων των Ιατρικών Σχολών.

Η δωρεά αυτή δίνει τη δυνατότητα σε νοσοκομεία όπως το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό, να ελέγξουν και να υποστηρίξουν το σύνολο του προσωπικού τους. «Ο υγειονομικός έλεγχος στον χώρο των εργαζομένων σε εργαστήρια, ιατρικές σχολές και πανεπιστημιακά νοσοκομεία αναφοράς είναι ένα μέτρο που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε τους ίδιους, τις οικογένειες και την κοινωνία, αλλά θα βοηθήσει και στο να σταματήσει η εξάπλωση του ιού», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το ΕΑΠ.

Χαρακτηρίζει δε, «σημαντική» τη δωρεά, καθώς, όπως αναφέρει, «οι εργαζόμενοι στα εργαστήρια των 7 ιατρικών σχολών της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη) βρίσκονται καθημερινά στην “πρώτη γραμμή” της μάχης που δίνεται για να αναχαιτιστεί η πανδημία και να μην εξαπλωθεί στη χώρα μας. Συχνά δε, βάζουν σε δεύτερη μοίρα ακόμη και τον εαυτό τους».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Συμμορία «χτύπησε» δεκάδες ναούς της Λάρισας και έκλεψε τάματα και καμπάνες - Ανάμεσά τους ένας ανήλικος
Οι δράστες έκαναν 49 προσπάθειες κλοπών, εκ των οποίων 39 σε ναούς της Λάρισας, από μια σε εκκλησίες στα Τρίκαλα και τη Θεσσαλονίκη και οκτώ σε καταστήματα, επιχειρήσεις και ένα συνεταιρισμό
Εκκλησία 3