Site icon NewsIT

ΕΑΒ: Σε μόλις 6 μέρες επισκευάστηκε το C-130 που χτύπησε σε πυλώνα στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

30.07.2024 | 18:19
ΕΑΒ: Σε μόλις 6 μέρες επισκευάστηκε το C-130 που χτύπησε σε πυλώνα στο αεροδρόμιο Κεφαλονιάς

Πτήση αεροσκαφών C-130 των ΗΠΑ και της Ελλάδας πάνω από την Αθήνα στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης "Stolen Cerberus", Τετάρτη 11 Μαΐου 2022. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με ταχύτατες διαδικασίες η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) επανέφερε σε λειτουργία το μεταγωγικό αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο στις 21 Ιουλίου 2024 χτύπησε σε στύλο του αεροδρομίου της Κεφαλονιάς, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στο δεξί φτερό.

Όπως αναφέρει η ΕΑΒ σε ανακοίνωσή της, έστειλε στο αεροδρόμιο της Κεφαλονιάς έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, το οποίο επισκεύασε προσωρινά σε μια ημέρα την το φτερό του αεροσκάφους, ώστε να καταστεί το C-130 αξιόπλοο και να πετάξει έως την Τανάγρα για οριστική επισκευή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΑΒ:
«Στις 24 Ιουλίου το αεροσκάφος έφτασε ασφαλώς στην ΕΑΒ, όπου το προσωπικό της εταιρείας, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, κατάφερε εντός μόλις 6 ημερών (30/7) να το παραδώσει πλήρως επισκευασμένο, επιτυγχάνοντας έτσι, με σκληρή εργασία και υπερωριακή απασχόληση, την πραγματοποίηση σημαντικού πακέτου εργασιών.

Αυτές συνίστανται στην αφαίρεση της προσωρινής επισκευής, στην ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων μη καταστροφικών ελέγχων (NDI) των επηρεαζόμενων δομικών περιοχών, στην αποκατάσταση του συνόλου των δομικών ευρημάτων (web, ribs, hinges, angles) είτε με κατασκευή νέων είτε με τοποθέτηση εύχρηστων, καθώς και σε αντικατάσταση όλων των κατεστραμμένων απαρτίων με άλλα εύχρηστα.

Η ΕΑΒ, αντιλαμβανόμενη τη σπουδαιότητα του ρόλου των αεροσκαφών C-130 τόσο στην Άμυνα της χώρας όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, με αποστολές αεροδιακομιδών, έρευνας, διάσωσης, μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας κ.ά., στέκεται πάντα στο πλευρό της Πολεμικής Αεροπορίας και το αποδεικνύει έμπρακτα. Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημοσίως το προσωπικό της για την άμεση απόκριση στο καθήκον, την τεχνογνωσία του και την εξειδίκευσή του».

Πηγή: OnAlert.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version